USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Привласнення майна та напад на журналістку: апеляційний суд залишив у силі вирок експосадовцю Підгайцівської сільради

14 Грудня 2023 20:10
У четвер, 14 грудня, Волинський апеляційний суд відхилив скаргу експосадовця Підгайцівської сільської ради Георгія Штефанесу, якому тепер загрожує попередньо призначене покарання – позбавлення волі терміном 5,5 року. Також Штефанесу зобов’язали повернути Підгайцівській сільській раді понад пів мільйона гривень збитків, пише ВСН.

У квітні нинішнього року експосадовця Підгайцівської сільської ради Георгія Штефанесу суд визнав винним у привласненні бюджетних коштів та нападі на журналістку, призначивши покарання – позбавлення волі терміном 5 з половиною років. Також Штефанесу зобов’язали повернути Підгайцівській сільській раді понад пів мільйона гривень збитків.

Нагадаємо, у січні 2021 року в приймальні голови Підгайцівської сільської ради Георгій Штефанеса накинувся на журналістку Людмилу Яворську. На той час він працював проєктним менеджером сільради, зокрема, керував ремонтами доріг в громаді.

Георгій Штефанесу своєї вини не визнав і відмовився давати показання. Розгляд справи у суді першої інстанції тривав майже 2 роки через постійні пропуски засідань з боку обвинуваченого. Після оголошення вироку, Штефанеса подав апеляцію і вже через 2 місяці справу почали розглядати у Волинському апеляційному суді.

«Вирок суду першої інстанції був у квітні, вже у травні справа була на розгляді у апеляційному суді. Проте засідання переносили двічі, адже Штефанеса не змінив своєї стратегії – затягував справу як міг і не з’являвся до суду.

Він надавав довідки про хворобу, а без його присутності розгляд неможливий.

Якщо не помиляюся, то закінчення терміну позовної давності по цій справі минає у січні 2024 року. Вірогідно, це і була їхня стратегія, дотягнути до цього часу», – розповіла у коментарі ВСН журналістка Людмила Яворська.

Читати ще: У приміщенні Підгайцівської сільради замість кабінету облаштували манікюрний салон. Відео

Незважаючи на намагання Штефанесу затягнути розгляд справи, 14 грудня апеляційний суд відхилив його скаргу, що повертає в дію вирок суду першої інстанції, а саме позбавлення волі терміном 5,5 року та відшкодування Підгайцівській сільській раді понад пів мільйона гривень збитків.

«В апеляційній скарзі Штефанесу відмовили, відповідно має вступити в силу вирок суду першої інстанції. Після того, як 19 грудня зачитають повну ухвалу апеляційного суду, її направлять в Луцький міськрайонний суд, а забезпечить виконання вироку Управління державної пенітенціарної служби України у Волинській області», – зауважила Людмила Яворська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Показати IP 15 Грудня 2023 23:35
Синяк.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus