USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

ПЦУ утворить румунський вікаріат з правами самоуправління

28 Липня 2019 10:56
Православна церква України вирішила утворити Православний румунський вікаріат для релігійних організацій в Україні з переважаючим числом етнічних румун.

Таке рішення було прийнято на засіданні синоду 27 липня, повідомляє Українська правда.

Зазначається, що рішення прийнято «за зразком організації церковного життя парафій Румунської православної церкви з переважаючим числом етнічних українців».

Православний румунський вікаріат УПЦ (ПЦУ) є підпорядкованою предстоятелю Православної церкви України Епіфанію особливою адміністративною структурою з правами самоуправління у складі ПЦУ.

«До Православного румунського вікаріату УПЦ (ПЦУ) можуть входити на добровільних засадах релігійні організації (релігійні громади та монастирі) з переважаючим числом етнічних румун. Для цих релігійних громад гарантуються права на дотримання за власним вибором румунської православної богослужбової, мовної та календарної традиції», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що права самоуправління та устрій Православного румунського вікаріату закріплюються у статуті управління, який має бути вироблений спільно з представниками релігійних організацій, що бажають увійти до складу вікаріату, у співпраці з Румунською православною церквою відповідно до висловленої раніше її священним синодом позиції.

Статут управління Православного румунського вікаріату УПЦ (ПЦУ) ухвалюється священним синодом ПЦУ та затверджується митрополитом Епіфанієм.

Сайт ПЦУ повідомляє, що у засіданні синоду взяли участь всі його члени, окрім почесного патріарха Філарета (без поважної причини) та архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона (з поважної причини).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Житель Показати IP 28 Липня 2019 17:08
Так 27 липня на хресній ході Української Православної церкви були паломники з Румунії, яким те, що створює Єпіфаній є нецікавим. Але у них на паперах як вікаріати, так і приходи, а реально людей, які трудяться на славу Божу нема. Ось сьогодні була хода у Києві, в якій не бажать чомусь патріоти брати участь, так горстка була, і то ще й року не пройшло, як розкололися знову .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus