USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Донецьку бойовики почали масово затримувати людей на вулицях

1 Вересня 2018 07:00
Контрольовані Росією бойовики затримують людей на вулицях Донецька після вбивства їхнього ватажка Олександра Захарченка.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на повідомлення в соціальній мережі Facebook представника Уповноваженої Верховної Ради з прав людини в Донецькій і Луганській областях Павла Лисянського.

«Зараз на території ОРДО після вибуху в Донецьку активісти і місцеві джерела повідомляють, що «спецслужби» незаконних збройних формувань «ДНР» повально затримують людей прямо на вулицях, за останні 1,5 години надійшло 8 повідомлень», - повідомив Лисянський.

«Арешти проходять по всьому місту, затримання вже були на вулицях: бульвар Пушкіна, Артема, Комсомольський проспект, Площа Леніна, р-н Драматичного театру, проспект Гурова, Університетська», - додав представник омбудсмена.

Також він звернувся до всіх, у кого родичів і близьких було затримано, повідомляти йому про це за номерами телефону 0968688502 і 0993178502.

Як повідомлялося, сьогодні, 31 серпня, стало відомо про загибель ватажка бойовиків «ДНР» Захарченка - він дістав смертельне поранення внаслідок вибуху в кафе «Сепар» в центрі Донецька, в якому на той момент перебував.

У Службі безпеки України підтвердили факт загибелі Захарченко і висловили припущення, що його смерть може бути результатом внутрішніх кримінальних конфліктів у середовищі бойовиків, насамперед пов'язаних з розподілом бізнесу, відібраного протягом 2014-2018 років. Крім того, в СБУ не виключають причетності до вбивства ватажка бойовиків і російських спецслужб, для яких досить одіозна фігура Захарченка могла стати зайвою і заважати.

У Міністерстві закордонних справ РФ звинуватили Україну в убивстві Захарченка і зажадали від Заходу гарантувати проведення неупередженого розслідування вбивства ватажка «ДНР». Російський президент Володимир Путін висловив співчуття у зв'язку із загибеллю Захарченка і пообіцяв окупованому Донбасу підтримку після вбивства ватажка бойовиків «ДНР».

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що швидка реакція МЗС Росії щодо вбивства Олександра Захарченка виказує російські спроби прикрити своїх маріонеток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus