USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«РДК» і легіон «Свобода Росії» розповіли про втрати і звідки взяли техніку

24 Травня 2023 21:15
«Російський добровольчий корпус» та легіон «Свобода Росії» зустрілися з журналістами 24 червня.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами представника «РДК», рейд російських добровольців до Білгородської області Росії мав на меті виконати «бойову й політичну задачу». Зокрема, на зустрічі вони представили, за їхніми словами, трофейний російський БТР.

«Що сильніше, потужніше ми заходимо на територію РФ, то більше їм треба часу, аби прийти до тями і вжити заходи у відповідь. Доки вони не викотили на дорогу танки у великій кількості, вони навіть толком не могли нам нічого протиставити. Просто ми не маємо величезних за кількістю сил, аби всю цю територію займати і повноцінно контролювати. Для нас це все все ще є пробою сил», – заявив представник РДК.

За даними добровольчого угруповання, серед його членів двоє людей зазнали поранень. Легіон «Свобода Росії» заявив про загибель двох своїх військових і 10 поранених. Міністерство оборони Росії раніше заявляло про «знищення близько 70 диверсантів».

22 травня влада Білгородської області заявила, що до прикордонного Грайворонського міського округу увійшла «диверсійно-розвідувальна група ЗСУ». У селах Глотове, Козинка та Гора-Поділ, як повідомлялося, відбулися бої. У регіоні близько доби діяв режим контртерористичної операції.

Наступного дня міністерство оборони РФ повідомило, що підрозділи, які вторглися, «були розгромлені» і «відкинуті» на територію України.

В Україні причетність до нападу заперечили. У Держдепартаменті CША, коментуючи ситуацію у Бєлгородській області, заявили, що «чітко дали зрозуміти українцям», що «не заохочують» удари по цілях всередині Росії, проте Україна має право вирішувати, як проводити військові операції.

Читати ще: Нові загони повстанців заходять у Білгородську область, – ЗМІ

Відповідальність за вторгнення взяли на себе легіон «Свобода Росії» та «і» (РДК) – формування, які переважно складаються з росіян. Вони метою операції назвали «створення демілітаризованої зони між Росією та Україною», а також «демонстрацію» росіянам «успішної боротьби з путінським режимом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Рдк Показати IP 24 Травня 2023 22:12
Просто зброд.
До рдк Показати IP 25 Травня 2023 00:21
ти про рашу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus