USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Робота у розпалі: як у Боголюбах готують лікарню, аби дати відсіч коронавірусу

4 Квітня 2020 15:07
На Волині триває підготовка до епідемії коронавірусу. Чи не найбільше зусиль спрямовано на осучаснення й оснащення корпусу Волинської обласної клінічної лікарні у Боголюбах, що біля Луцька. Саме тут прийматимуть найважчих хворих.

До роботи за власний кошт долучилася й будівельна компанія «Інвестор» на чолі з Андрієм Разумовським.

«Для нас це дуже важливий об’єкт. Відмовитися допомогти ми не мали морального права, – розповідає керівник компанії. – Стояло завдання за сім днів виконати загальнобудівельні роботи у приміщенні, в якому буде встановлений комп’ютерний томограф. Сьогодні маємо всі загальні роботи закінчити, залишиться оздобити приміщення спеціальними панелями».

Складність полягала у тому, що томограф важить близько двох тонн, а звичайна плита може витримати орієнтовно 800 кілограмів навантаження.

«Тобто ми мусили дуже серйозно укріпляти. Але для наших спеціалістів така робота цілком під силу, ми впоралися, – додає Андрій Разумовський. – Загалом орієнтовна вартість таких будівельних робіт – близько 200 тисяч гривень».

Читати ще: Як Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допомагає у боротьбі з коронавірусом

На думку Андрія Разумовського, нині вкрай важливо, аби максимальна кількість небайдужих людей об’єдналася заради спільної справи.
«Дуже багато моїх друзів по всій Україні допомагають усім, чим можуть. Адже, як і я, розуміють, що цей вірус дійсно може наробити біди. На жаль, не у всьому можна покластися на нашу державу. Тому мусимо займати активну позицію. Бо завтра твої сьогоднішні зусилля, навіть найменші, можуть врятувати комусь життя, – переконаний власник «Інвестора». – Захворіти може кожен, тому ситуація в державі стосується усіх без винятку».

Читати ще: «Працюємо вдень і вночі. Готуємося до найгіршого сценарію», – очільник Волинської обласної лікарні про підготовку до епідемії

«На жаль, нині багато людей прагнуть заробити на цій біді. На масках, антисептиках, халатах, на ще чомусь. А хтось натомість навпаки – докладає зусилля, витрачає власні гроші, аби допомогти, – ділиться Андрій Разумовський. – Чесно кажучи, коли я вперше завіз у лікарню маски, знайомі з Києва мені запропонували перепродати. Але я сказав, що займатися спекуляціями не буду. Можу придбати кілька тисяч масок і завезти туди, де в них є потреба. На тому все».

«На кого надіятися? Надіємося на себе і діємо відповідно. Іншого не дано. І мені дуже подобається, що зараз є так багато активних людей, які акумулювали зусилля. Та й взагалі українці – такий народ, який вміє діяти в критичних ситуаціях, – наголошує будівельник. – Зараз взагалі нічого неважливо, жодні розбіжності. Треба спільними зусиллями зробити максимум, аби ми змогли побороти ту страшну недугу, яка на нас насувається. Хоча я все-таки дуже сподіваюся, що це лихо пройде повз нас. Але мусимо бути готові».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Питання Показати IP 4 Квітня 2020 16:38
А чому працівники без масок чи респіраторів, закладають коронавірус до фундамента?
Мирко Показати IP 4 Квітня 2020 16:44
Приємно читати такі новини! Молодці!
Лучанин Показати IP 4 Квітня 2020 19:04
буде потім шикарний ПРИВАТНИЙ медичний центр
Питання2 Показати IP 4 Квітня 2020 19:24
коли планують почати приймати хворих
777 до Питання2 Показати IP 5 Квітня 2020 12:02
а к концу года видимо,это вирус шпарит полным ходом,а мы пытаемся выжить....
Vidok386 Показати IP 7 Квітня 2020 10:09
Краще б взяли будівлю колишньої військової частини на Володимирській , там і площа і територія дозволяє розмістити кучу людей, перекрили кришу, підрихтувати підлогу та вікна поставили і готова будівля для прийому людей. Там місця на 500-1000+ чоловік

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus