USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Росія хоче розосередити українські війська для ескалації: в ISW розкрили план Путіна

2 Лютого 2023 09:12
Росія, ймовірно, має намір розосередити українські сили, відвернути їх від критичних напрямків наступу і затиснути в північно-східних прикордонних районах. Водночас російське вторгнення з Білорусі залишається вкрай малоймовірним, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

У новому звіті аналітики наголошують, що Росія продовжує внутрішні інформаційні операції проти України.

«Путін провів нараду 1 лютого, щоб обговорити відновлення житлової інфраструктури в Криму, Бєлгородській, Брянській і Курській областях після «обстрілів неонацистськими формуваннями» прикордонних районів. ... Це, мабуть, служить подвійній меті. Він просуває інформаційну операцію, спрямовану на те, щоб представити війну в Україні як екзистенційну загрозу для російських громадян, щоб заручитися внутрішньою підтримкою затяжної війни. Путін може створювати умови для ескалації транскордонних рейдів, щоб відвернути і розосередити українські сили від критичних напрямків наступу, затиснувши їх у північно-східних прикордонних районах», – констатують аналітики.

Читати ще: Буде нова хвиля нашестя орди: у ГУР повідомили, яке завдання намагатиметься виконати Герасимов у березні

Водночас вони зауважують, що російський план з роздмухування інформації про підготовку повторного вторгнення з території Білорусі провалюється.

«Інформаційна операція з притисненню українських військ до північного кордону України і Білорусі, яка триває, схоже, дає збої, оскільки українські офіційні особи все частіше вважають, що ця непередбачена обставина є малоймовірною. Загроза транскордонних рейдів з Бєлгородської, Брянської та Курської областей на північ і північний схід України, ймовірно, є спробою змусити Україну перекинути в ці райони обмежені підрозділи для захисту від таких нападів, тим самим розосередивши українські війська до певної межі перед ймовірною російською наступальною операцією в найближчі місяці», – йдеться у звіті.

У Білорусі 31 січня почалося «спільне штабне тренування» військ РФ і РБ. При цьому на окремих полігонах Білорусі навчання тривають безперервно з 29 квітня 2022 року.

Частина військових, які проходять навчання в Білорусі, згодом потрапляють на війну проти України. Наприклад, за даними британської розвідки, була підготовлена 2-а гвардійська мотострілецька дивізія, яку хочуть відправити на фронт.

Читати ще: Новий наступ РФ є вкрай ймовірним в найближчі місяці, ворог готує резерв, – ISW

Моніторингова група «Беларускі Гаюн» зазначає, що спільні навчання країн, активно висвітлюються білоруськими пропагандистами, схожі на російську ІПСО та військову хитрість Міноборони РФ, спрямовану на демонстрацію загрози нового можливого вторгнення з території Білорусі в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus