USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Росія не має бойової потужності для масштабного наступу в «нереалістичні терміни», – ISW

8 Лютого 2023 13:55
Військові аналітики дійшли висновку, що російські війська готують наступ в Україні, для якого їм бракує бойової потужності.

Про це повідомляє УП з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу провів пресконференцію про стан війни 7 лютого, ймовірно, у спробі позиціонувати міністерство оборони Росії як ефективний і залучений керівний апарат, оскільки російські військові готуються до нового великого наступу в Україні.

Шойгу заявив, що російські війська успішно розвивають операції під Бахмутом і Вугледаром, і стверджував, що вони нещодавно взяли під контроль Соледар, Кліщіївку, Підгороднє, Краснополівку, Благодатне і Миколаївку в Бахмутському районі та Лобкове в Запорізькій області.

Читати ще: Шойгу приписує собі фейкові перемоги та загострює конфлікт з вагнерівцями, – ГУР

Аналітики припускають, що, найімовірніше, Шойгу провів цю пресконференцію для того, щоб створити видимість формальності та легітимності для міністерства оборони Росії, яке продовжує реформувати російську армію, готуватися до нового наступу та створювати умови для тривалої операції в Україні.

У ISW зазначають, що російське військове командування, можливо, поспішає розпочати широкомасштабну наступальну операцію з метою захоплення Донецької області в нереалістичні терміни і, ймовірно, без достатньої бойової потужності.

Експерти наголошують, що російський націоналістичний інформаційний простір продовжує висловлювати занепокоєння щодо нездатності Росії провести швидку і багатопланову вирішальну наступальну операцію у визначені терміни.

Читати ще: Путін не готовий ухвалювати ризиковані рішення навіть для порятунку своєї армії, – ISW

У звіті інституту йдеться і про те, що російська державна енергетична компанія «Газпром», можливо, створює власну приватну службу безпеки, ймовірно, з метою нормалізації діяльності пов'язаних з державою воєнізованих груп і підриву авторитету приватних військових компаній.

Кремль, можливо, розглядає виконання деяких вимог, які раніше озвучив фінансист групи «Вагнер» Євген Пригожин, щоб налагодити відносини з іншими націоналістичними діячами, які виступають за подібну політику.

Читати ще: Рада визнала ПВК «Вагнер» міжнародною злочинною організацією

У той же час, Дума Росії продовжила формалізацію інституту соціальних виплат на окупованих територіях України з метою подальшої консолідації адміністративного контролю над цими територіями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Лютого 2023 14:56
гарна історія. шкода лише, що брехня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus