USD 39.90 40.25
  • USD 39.90 40.25
  • EUR 40.00 40.25
  • PLN 9.86 10.04

Росія застосовує в Україні заборонені міжнародними конвенціями ракети

10 Березня 2022 10:32
Великобританія заявила, що Міністерство оборони Росії підтвердило застосування в Україні важких вогнеметних систем (ТОС-1А), які використовують термобаричні ракети.

Про це повідомляє Telegram-канал УНІАН.

«Міністерство оборони Росії підтвердило використання системи озброєння ТОС-1А в Україні. ТОС-1А використовує термобаричні ракети, створюючи запалювальні та вибухові ефекти», – йдеться у повідомленні.
Британське відомство додало, що ця зброя має «нищівний ефект».

Читати ще: Росія залучає приватні охоронні фірми до війни з Україною

Термобарична зброя фактично всмоктує кисень з навколишнього повітря для створення більш високотемпературного вибуху, ніж звичайні бомби.

Відзначимо, що ці ракети заборонені міжнародними конвенціями для використання проти живої сили супротивника.
Окупанти «спалилися» на використанні цієї зброї, коли канал «Зірка» опублікував інформацію про ліквідацію окупанта-навідника Сергія Губарєва та про те, що 4 березня в бою на Чернігівщині він використав систему «Солнцепек».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus