USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Паспорти Боширова і Петрова схожі на документи росіян із «пропискою» у ГРУ, – ЗМІ

22 Вересня 2018 22:23
Чимала кількість громадян Росії, які робили закордонний паспорт тоді, коли й підозрювані в отруєнні Скрипалів Олександр Петров та Руслан Боширов, вказували місцем свого проживання будівлю Головного управління розвідки в Москві.

Про це повідомляє ТСН, з посиланням на видання Фонтанка.ру.

Паспорти Петрова та Боширова мають одну серію, вони також закінчуються на цифри 294 та 297 відповідно, а інші цифри збігаються. Наступний після Боширова паспорт (закінчується на 295) має громадянин на прізвище Кримський. Його вдалося знайти в реєстрі порушників ПДР, де виявилося, що місцем його проживання позначено шосе Хорошевське, 76Б - будівлю ГРУ РФ.

Також в той період, на кілька одиниць раніше, ніж Боширов, закордонний паспорт отримав громадянин на прізвище Андрєєв. Він літав за цим паспортом до Белграда восени 2016. Тоді до росіян у Сербії уважно придивлялися через спробу перевороту в Чорногорії. В цей же час туди літав громадянин Едуард Широков, якого Bellingcat та Insider ідентифікували як колишнього заступника військового аташе Польщі і підозрюваного в організації переворота в Чорногорії. Його серія паспорта збігається з паспортом Боширова, номери також розрізняються лише останніми трьома літерами.

Андрєєв літав до Белграда не один, а разом з громадянином Потьомкіним. Обидва вказали місцем проживання шосе Хорошевське, 76Б.

Іншою особою зі схожими паспортними даними та тією ж адресою проживання є Олександр Поляков. З ним журналістам вдалося зв'язатися, проте на запитання про роботу в ГРУ він не відповів, як і на те, чому його місцем проживання вказана будівля ГРУ.

Також видання знайшло ще кілька людей з подібними даними. Один з них, на прізвище Тарасов, відвідував Стамбул від 24 квітня до 4 травня, а 3 травня Туреччину для зустрічі з Реджепом Ердоганом відвідував президент РФ Володимир Путін.

Як повідомлялося, підозрювані в отруєнні Скрипалів Олександр Петров і Руслан Боширов раніше були арештовані на території Нідерландів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus