USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Російські війська вже пішли в наступ на Луганщині, – ISW

9 Лютого 2023 08:56
Російські окупанти в Луганській області почали наступ. «Максимальне загострення» спостерігається на Кремінському напрямку, де загарбники намагаються прорвати українську оборону.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«Російські війська відновили ініціативу в Україні та почали черговий великий наступ у Луганській області. Темп російських операцій вздовж лінії Сватове-Кремінна на заході Луганської області помітно зріс протягом останнього тижня», – йдеться у звіті ISW.

Геолокаційні кадри підтвердили досягнення росіян у районі Дворічного на північний захід від Сватового.

«Прихильність значних частин принаймні трьох основних російських дивізій до наступальних операцій у цьому секторі вказує на те, що російський наступ почався, навіть якщо українські сили поки що заважають російським силам отримати значні успіхи. Російський наступ, ймовірно, ще не досяг свого повного темпу», – сказано у звіті.

У бій на цьому напрямку вступлять також частини 2-ї мотострілецької дивізії, яку в січні після дислокації в Білорусі перекинулася в Луганську область, зазначають аналітики.

«Хоча російські сили в Луганській області наразі мають ініціативу, повна залученість їх може призвести до їх остаточної кульмінації вздовж лінії Сватове-Кремінна, не досягнувши своїх цілей захоплення всієї Луганської та Донецької областей», – зазначають аналітики.

Напередодні українська розвідка визначила три можливих напрямки нового наступу російських військ: Донеччина, Луганщина та Запоріжжя. Водночас, як очікується, на Херсонщині та в Криму окупанти перебуватимуть в обороні.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, ворог може спробувати піти в наступ у Харківській чи Запорізькій областях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ПТН ХЛО Показати IP 9 Лютого 2023 10:46
надіюсь великі чорні пакети кацапи не забули з собою прихопити?
Данілову Показати IP 9 Лютого 2023 11:32
Давай но вже своїх синів повертай в Україну, яких ти перед війною вивіз, одного в Майямі, а другого в Європу, бо без них діла не буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus