USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Розлучення скандального волинського митника: сторони не з’явились на слухання

29 Січня 2020 17:15
Слухання справи щодо розлучення доньки експрокурора Волині Галини Терещук з її чоловіком, заступником начальника Волинської митниці ДФС Юрієм Терещуком не відбулось, адже ні сторони, ні їх представники не з’явились на слухання, яке було заплановане в Любомльському районному суді 27 січня.

Як стало відомо з матеріалів справи, позов щодо розірвання шлюбу Галина Терещук подала ще 2 липня 2019 року, проте її чоловік попросив 3 місяці на примирення. Зрештою, суд надав місяць, проте своєї думки позивачка, вочевидь, не змінила. Перше судове засідання мало відбутися 27 січня, проте сторони на нього не з’явились.
Зазначимо, що нещодавно Юрій Терещук став фігурантом митного скандалу. В ЗМІ потрапила його розмова з невідомим підприємцем. У ній йдеться про оборудки з розмитненням елітних авто. Зі слів Терещука стає зрозуміло, що на авто потрібно робити донарахування. Але «фірма знайома», тому він запитує підприємця, «чи він є предметом даного питання». Таким чином натякаючи, що за певну винагороду можна було б пропустити і без донарахування.
У декларації Юрія Терещука за 2018 йдеться, що він працює на посаді заступника начальника Волинської митниці ДФС, є радником податкової та митної справи ІІІ рангу.

Юрій Терещук записав на дружину, яка до 2017 року працювала помічником судді та мала скромну зарплату, 7 тисяч доларів та 700 тисяч гривень заощаджень. У власності родини державних посадовців – 2 квартири в Луцьку, земельні ділянки в Тарасовому та в Пульмі Шацького району, садовий будинок на 140 квадратів, а також дві величезних квартири на 271 квадратний метр в обласному центрі.

Одну з них нещодавно Галина Терещук виставила на продаж.
Як йдеться в оголошенні, дворівнева квартира розташована в будинку, що на вулиці Стрілецькій – неподалік центру міста. В ній – 5 кімнат, індивідуальне опалення, меблі.

Зазначимо, що дружина Юрія Терещука, пані Галина, – донька експрокурора Волині Андрія Гіля. Декілька років тому родина стала фігурантом розслідування, під час якого журналісти знайшли їх майно, вартістю в десятки мільйонів гривень. Зокрема, це розкішний маєток, на ділянці у майже півгектара, у селі Тарасове поблизу Луцька.
А Галина і Юрій, які тоді теж працювали на держслужбі, у той час придбали кілька квартир, земельних ділянок та новеньких автівок бізнес-класу.
З цього приводу в 2017 році Печерський районний суд міста Києва зобов`язав Генеральну прокуратуру України відкрити кримінальне провадження проти ексзаступника начальника Волинської митниці Юрія Терещука за статтею про незаконне збагачення, проте далі розслідування завершилось.

Зауважимо, що подекуди посадовці високого рангу оформляють фіктивні розлучення для того, аби суб'єкт декларування не вносив дані про майно, придбане на кошти невідомого походження. Зокрема, у розслідуванні «Театр драми та комедії: як через фіктивне розлучення судді ховають свої статки» столичні журналісти детально описали цю схему. Проте справжні причини розлучення подружжя Терещуків невідомі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АНАТОЛЬ_ Показати IP 30 Січня 2020 18:35
це гівно організувало і кришувало контрабанду бурштину в Польщу, занижені ставки для розмитнення смолці і решті пітухів і завишувало звичайним громадянам навзамін, щоб збалансувати це. як таких земля носить
Гіль Показати IP 1 Лютого 2020 21:14
Гнида, а не людина

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus