USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Розпродують Україну! Недорого!» – Ігор Палиця про умови ЄС надання кредиту Україні

6 Серпня 2020 11:06
Лідер партії «За майбутнє», народний депутат від Луцька Ігор Палиця вимагає переглянути умови співпраці України з міжнародними партнерами.

Про це Ігор Палиця написав на своїй сторінці у фейсбуці, коментуючи умови надання Україні чергового кредиту в 1,2 млрд євро від Євросоюзу.

«Розпродують Україну! Недорого!

Так можна охарактеризувати політику Уряду Шмигаля щодо кредитів, які зараз беруться один за одним. Не встигли прийти гроші від МВФ, як влада біжить за новим. І ось ЄС вже «щиро» дає Уряду 1,2 млрд. євро. Але спочатку задобрюють половиною суми. А вже наступні 600 мільйонів отримаємо, якщо виконаємо низку вимог», - пише парламентар.

Він нагадав, що серед цих умов – повернення високих зарплат у наглядові ради державних підприємств та продовження політики Супрун.

«Пам’ятаєте заробітки членів наглядової ради в Укрзалізниці? Окремі з них вже отримали майже 1,5 мільйона гривень за чотири місяці. Далі європейці хочуть передати закупівлі медичних препаратів держпідприємству «Медичні закупівлі України» і створити підконтрольну наглядову раду. Продовження політики Супрун у всій красі. Нам не те, що вакцин від коронавірусу не бачити, а взагалі чекати, поки нам дозволять придбати цілу низку життєво важливих препаратів», – пояснює Палиця.

Читати ще: Політики намагаються розірвати Україну і розколоти націю, – Ігор Палиця

Також в ЄС вимагають розширити використання касових апаратів, додає він.

«Саме таке вітання влада передасть малому бізнесу, який ледве оговтується від карантину. Це останній цвях у домовину ФОПів. А куди ж збираються витратити гроші з позики? Не на інвестиції, не на підтримку вітчизняних підприємців, які постраждали від коронакризи? Ні! В уряді кажуть: на підтримку макрофінансової стабільності. А це означає на погашення попередніх кредитів та заповнення діри в бюджеті, яка з’явилася внаслідок недолугої політики уряду. Ось і наслідок керування некомпетентних людей», – наголошує нардеп.

Читати ще: «Влада обіцяла зарплати по чотири тисячі доларів й зниження податків і знову надурила людей», – Ігор Палиця

Парламентар наполягає, що Україна має переглянути відносини з кредиторами.

«Ми, команда «За майбутнє», вимагаємо припинення антиукраїнської політики. Профани повинні припинити руйнувати країну та грабувати українців. Ми виступаємо за перегляд стосунків з МВФ та іншими кредиторами на вигідних для України умовах. Нам потрібно підтримувати нашого, вітчизняного виробника. Того підприємця, який створює робочі місця та сплачує податки», – наголошує Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 6 Серпня 2020 11:55
Нічого поганого у використанні касових апаратів немає, і це є правильно, так як кожен підприємець занижує свій прибуток в рази. А от якби фопам податки зменшили, це б був реально плюс, так як ці доходи не потрібно було приховувати.
Палиці Показати IP 6 Серпня 2020 12:19
Потрібно вимагати в кредиторів, щоб дозволили друкувати "бакси" в Україні
Анонім до Палиці Показати IP 6 Серпня 2020 13:02
Ти дур*нь, чи так прикидуєшся і пишеш дурниці!!???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus