USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Саакашвілі подав заяву в НАБУ на очільників Генпрокуратури і СБУ

6 Грудня 2017 18:42
Лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі звернувся до Національного антикорупційного бюро заявою про вчинення злочинів генпрокурором Юрієм Луценком, очільником СБУ Василем Грицаком та керівництвом інших силових відомств.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на прес-службу партії.

"Сьогодні (6 грудня - прим.ред.) Міхаіл Саакашвілі подав до НАБУ заяву про вчинення злочину групою осіб на чолі з генеральним прокурором України та головою СБУ. У заяві стверджується, що за особистою вказівкою Юрія Луценка та Василя Грицака, а також його заступників Павла Демчини та Віктора Кононенка "вчиняється ряд кримінальних правопорушень щодо моїх поплічників з використанням службового становища, всупереч інтересам служби, що завдає істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам мені та моїм друзям, в тому числі громадянам Грузії та громадським інтересам", - йдеться у повідомленні.

Як ідеться у заяві Саакашвілі, в діях низки чиновників ГПУ, СБУ, ДМС, Держприкордонної служби та Управління Держохорони вбачаються злочини за ознаками статті "Зловживання владою та службовим становищем".

"У сукупності описані в заяві дії осіб "свідчать про вчинення злочину, передбаченого статтею 255 ККУ - Створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину", - додали у прес-службі.

Саакашвілі закликав НАБУ прийняти його заяву, внести відомості до ЄРДР та невідкладно розпочати досудове розслідування.

ЧИТАТИ ЩЕ: СААКАШВІЛІ ВИЛАМАВ ДВЕРІ І ЗАХОПИВ КОМІТЕТ ВР, ЩОБ ПЕРЕНОЧУВАТИ В ТЕПЛІ, – ЛУЦЕНКО

Нагадаємо, 5 грудня зранку соратники Саакашвілі заявили, що у політика в квартирі невідомі вибивали двері. Згодом стало відомо, що екс-очільник Одещини видерся на дах будинку, де проживає. Там він переховувався від силовиків. Після цього політика вивели з будинку і посадили його до синього мікроавтобуса Volkswagen, проте його прихильники заблокували авто і не дали вивезти Саакашвілі. Згодом вони виламали двері - і він вийшов з машини. З колоною прихильників Саакашвілі підійшов до Ради.

В СБУ заявили, що здійснили затримання у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив запис розмови Саакашвілі та олігарха із "сім'ї" Януковича Сергія Курченка. Вони домовлялися про співпрацю. Луценко також закликав Міхеіла Саакашвілі самостійно прийти до слідчих протягом 24 годин. Після цього терміну за політиком знову прийдуть силовики.

Поліція 6 грудня намагалася штурмувати наметове містечко біля Ради, однак зустріла опір активістів. Внаслідок протистояння в обох сторін є постраждалі. Правоохоронці заявили, що разом з СБУ проводили заходи з розшуку та затримання Саакашвілі. Однак їм не вдалося здійснити операцію.

Від 6 грудня поліція офіційно оголосила Саакашвілі в розшук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus