USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Саакашвілі виламав двері і захопив Комітет ВР, щоб переночувати в теплі, – Луценко

6 Грудня 2017 16:47
У Міхеїла Саакашвілі є лише один законний шлях виходу із ситуації, що склалась, — це здатись українським правоохоронцям. Про це заявив сьогодні у ВР Генпрокурор України Юрій Луценко, відповідаючи на запитання нардепів, повідомляє 7 днів.

Луценко пояснив, що Саакашвілі, оголошеного в розшук, затримають, і якою б не була дорога Саакашвілі, вона все одно «так чи інакше приведе до слідчого».

Генпрокурор порадив Саакашвілі самому прийти на допит, а не вчиняти нових правопорушень, як от захоплення приміщення одного з комітетів ВР в ніч на сьогодні.

Генпрокурор наголосив, що мета Саакашвілі єдина — захоплення влади в Україні на догоду Кремлю.

Відео — 112 Україна.


Нагадаємо, Генпрокуратура України оголосила Саакашвілі в розшук за трьома статтями Кримінального кодексу. Зокрема, йому інкримінують замах на злочин (ч.1 ст.15), злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили кілька осіб (двоє або більше) (ч.2 ст.28), сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності (ч.2 ст.256). Проведення розшуку доручено оперативним підрозділам Національної поліції і Служби безпеки України.

Вранці 5 грудня в будинку на вулиці Костьольній у квартирі, де мешкає Саакашвілі, силовики провели обшуки. Пізніше вони затримали Саакашвілі й посадили в автомобіль, проте активісти заблокувалипроїзд цього авто. Між правоохоронцями та активістами виникли сутички. Через деякий час, після протистояння активісти розбили вікна, зламали двері в мікроавтобусі й звільнили Саакашвілі. Правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Політик і його прихильники прийшли до Верховної Ради. В СБУ повідомили, що Саакашвілі затримували в рамках розслідування кримінального провадження щодо сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності (стаття 256 Кримінального кодексу України).

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Саакашвілі організував акції протесту з метою захоплення державної влади в Україні та сприяння членам злочинного угруповання екс-президента України Віктора Януковича і бізнесмена Сергія Курченка у припиненні їхнього кримінального переслідування.

Своєю чергою Саакашвілі відкинув звинувачення Луценка у сприянні учасникам злочинних організацій.

Сьогодні, 6 грудня, Президент України Петро Порошенко вперше відреагував на ситуацію з Саакашвілі, заявивши, що вчорашні події, пов’язані із невдалим затриманням правоохоронцями екс-голови Одеської облдержадміністрації та лідера партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі приголомшили та шокували всю країну.

При цьому редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський висловив припущення, що саме Порошенко і його «силовики» - домовилися з Курченком про операцію «злив Саакашвілі».

«Злив Саакашвілі» - це пряма домовленість Порошенка і Путіна. Інакше як пояснити той факт, що «гаманець» Януковичів і пішка Кремля (Сергія Курченка - ред.) раптом став інформатором СБУ?», - написав Дубінський у Фейсбуці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ввв Показати IP 6 Грудня 2017 17:38
Як би я критично та скептично не ставився до Мішки-бомжика , але звинувачувати його в зв"язках з Росією - це може тільки віслюк. Мабуть Юрі - Геніальному, в світлі його останніх ,м"ягко кажучи не конструктивних дій,потрібно бронювати місце в "тюремних палатах" тим більше , що ЄС та США , наші стратигічні партнери, знову ж м"ягко кажучи, вкрай не задоволені його діяльністю.
Анонім Показати IP 6 Грудня 2017 19:21
Бездомний Бім знайшов свою родину

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus