USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Савченко не вважає ватажків ЛДНР терористами?

4 Січня 2017 09:00
Екс-полонянка РФ, нардеп України Надія Савченко не вважає терористами ватажків так званних ЛДНР. Про це вона заявила в ефірі " Еспресо.TV", - інформує Магнолія ТВ.

"Для мене Захарченко і Плотницький не є терористами. Треба відкрити військовий статут, правила ведення війни, і почитати, що таке тероризм. Ні, терористами вони не є. Є чітко визначений набір понять того, що входить до тероризму. Там є частина сепаратистів і частина колаборантів. Є частина окупованого населення", - цитує видання слова нардепа.

Тим часом, не вщухає дискусія щодо того, чи було допустимо Надії Савченко вести перемовини з лідерами т.з. ЛДНР, які закликають вбивати наших захисників.

Заяви нардепа Савченко обурили українських політиків та експертів. Зокрема, український десидент, політик Левко Лук'яненко вважає, що перемовини з цими злочинцями має вести не депутат ВР, а слідчий. "Вони (ред, - терористи) мають сидіти в кабінеті слідчого, арештовані і давати покази", - каже політик.

Такої ж думки дотримується і керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. "Людина, яка їде кудись домовлятися з кимось, має мати на це повноваження, має мати директиви, або від адміністрації президента або від Кабміну, але погоджені з Міністерством закордонних справ. Як на мене, немає сенсу говорити, ні з Захарченком, ні з Плотницьким, тому що ці люди підконтрольні російській владі", - наголосив військовий експерт.



Окрім того, нагадаємо,нещодавно бойовики передали Україні двох заручниць – громадянок України Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак, щодо звільнення яких домовилась нардеп Надія Савченко. Згодом відомий волонтер Юрій Бутусов повідомив, що цих жінок не було у списках обміну полоненими і жодного стосунку до війни вони не мають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus