USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Секретар РНБО у Луцьку розповів, чи використовуватимуть проти мігрантів зброю

14 Листопада 2021 17:01
Зброю проти нелегальних мігрантів можуть застосовувати лише у тому разі, якщо життю українських прикордонників чи військових загрожуватиме небезпека.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу за підсумком міжвідомчої наради, яка відбувалась у Луцьку.

Нагадаємо, на території Білорусі з боку кордону з Польщею та Литвою зібралося понад 16 тисяч осіб, які намагаються нелегально перетнути кордон з країнами ЄС.

Українські спецслужби називають це спланованою акцією Білорусі та Російської федерації, проте не фіксують планів спрямувати потік мігрантів в Україну. Однак такий сценарій не виключають, тому посилюють кордони і стягують додаткові сили прикордонників, військових та нацгвардійців.

Читати ще: Чим міграційна криза між Білоруссю та ЄС загрожує Україні та як готується відповісти Київ

Відомо, що серед мігрантів - чимало жінок і дітей, якими часто прикриваються порушники кордону. На запитання, чи будуть прикордонники застосовувати зброю до цих людей, Олексій Данілов повідомив, що стріляти в мирних людей, а тим паче жінок і дітей, у жодному разі не будуть.

«Використання зброї проти жінок і дітей це точно не до нас. Використання зброї - це крайній випадок, якщо буде загроза життю наших прикордонників чи військових. Ба більше, перша та друга лінія захисту не буде мати летальну зброю, це неприпустимо», - заявив секретар РНБО.

Читати ще: Загострення ситуації з мігрантами: коли на Волині можуть запровадити надзвичайний стан

Як раніше розповіли під час брифінгу, спецслужби наразі не фіксують будь-яких спроб великих груп мігрантів проникнути на територію України.

Міграційна криза у Білорусі триває на кордонах із Литвою, Латвією та Польщею. Велику колону мігрантів вранці 8 листопада зафіксували очевидці у прикордонному районі Білорусі, яка рухалася до прикордонного КПП «Брузги-Кузниця» на білорусько-польському кордоні. Колону супроводжували люди у військовій формі та з автоматами. Увечері 9 листопада двом чималим групам нелегальних мігрантів вдалося прорватися через білорусько-польський кордон. Польща стягнула на кордон 13 тисяч військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Народна прокуратура Показати IP 14 Листопада 2021 17:11
Прекрасна заява-запрошення для мігранітв. Для чого взагалі прикордонникам зброя і чому вони мають статус військовослужбовців? Зробити цивільними і роздати газові балончики, а якщо якась проблема - нехай телефонують "102".
лучанка Показати IP 14 Листопада 2021 17:17
А з чим буде стояти перша і друга лінія захисту?Перша- з рупором і совіститеме туземців виключно українським словом? А друга - з гумовими кийками? Чи кийки то занадто? Толерантність... тьфу.
Анонім Показати IP 14 Листопада 2021 17:33
зеля їх салом налякає. Їм його їсти не можна, харам і гріх. Салом їх, салом.
007 до Анонім Показати IP 14 Листопада 2021 20:31
Свинарники побудувати вздовж кордону ))))
Волноваха -2014 Показати IP 14 Листопада 2021 18:31
Так вас б..... нічого і не навчила
Безробітний ахти віс Показати IP 14 Листопада 2021 19:22
Хочеться сафарі - може в кишенях беззбройних арабів ще щось залишилось, може в гарем якась Зульфія схоче?
ОДІН. Показати IP 14 Листопада 2021 20:34
А ЗА МНОЮ СТО ВОВКІВ ГНАЛОСЬ...
ОДІН. Показати IP 14 Листопада 2021 20:49
Наша ЗБРОЯ ЦЕ САЛО....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus