USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Мігранти рухатися в бік України поки не планують, – глава СБУ в Луцьку

14 Листопада 2021 16:32
Спецслужби наразі не фіксують будь-яких спроб великих груп мігрантів проникнути на територію України.

Про це у Луцьку розповів під час брифінгу після міжвідомчої наради секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова.

«Якщо йтиметься про мігрантів, то ми маємо реагувати. Простих громадян Білорусі ми будемо пропускати», – наголосив Данілов.

З його слів на Волині обговорили план дій щодо протидії ймовірній навалі мігрантів.

Читати ще: Загострення ситуації з мігрантами: коли на Волині можуть запровадити надзвичайний стан

«До цього плану дій будуть залучені силові відомства й органи місцевого самоврядування. Це буде потужна відповідь. Від органів місцевого самоврядування ми очікуємо допомоги і співпраці. Створений координаційний центр, який займатиметься цими питаннями», – повідомив він.

З його слів, є інформація про певний стан здоров’я людей, які перебувають у Білорусі на кордоні з Польщею. «На жаль, частина людей уже померла, тож ми дивимося на цю ситуацію і з погляду біологічної безпеки. Нам вистачає власного ковіду», – резюмував Данілов.

Зі слів глави СБУ Івана Баканова, Україну намагаються втягнути в конфлікт: «Сьогодні планів щодо пересування ми не фіксуємо, але готуємось до будь-яких сценаріїв».

«Ситуація з так званою міграційною кризою – це елемент гібридної війни. І це елемент гібридної війни проти країн Заходу і України. Хто буде за гроші переправляти – відповідатиме за законом», – повідомив міністр оборони України Олексій Резніков. Та додав, що вже є оперативна інформація про ділків, які готуються допомагати мігрантам переправлятися через кордон.

Читати ще: Чим міграційна криза між Білоруссю та ЄС загрожує Україні та як готується відповісти Київ

Нагадаємо, у зв’язку з міграційною кризою на польсько-білоруському кордоні Україна посилила кордон з Білоруссю. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перебуваючи з візитом на Волині, кордон з Білоруссю додатково охоронятимуть близько 8,5 тисячі військовослужбовців та поліцейських. На Волині також відбулися навчання з відпрацювання дій щодо захисту від можливої спроби прориву українського кордону штучно організованими натовпами мігрантів з боку Білорусі, а також для протидії іншим гібридним загрозам.

Згодом стало відомо про проведення 14 листопада виїзної міжвідомчої наради під головуванням секретаря Ради національної безпеки і оборони УкраїниОлексія Данілова в Луцьку. Також очікувався візит очільника СБУ Івана Баканова та міністра оборони України Олексія Резнікова.

Міграційна криза у Білорусі триває на кордонах із Литвою, Латвією та Польщею. Велику колону мігрантів вранці 8 листопада зафіксували очевидці у прикордонному районі Білорусі, яка рухалася до прикордонного КПП «Брузги-Кузниця» на білорусько-польському кордоні. Колону супроводжували люди у військовій формі та з автоматами. Увечері 9 листопада двом чималим групам нелегальних мігрантів вдалося прорватися через білорусько-польський кордон. Польща стягнула на кордон 13 тисяч військових.

12 листопада польська сторона повідомила, що озброєні білоруські силовики прибувають до польсько-білоруського кордону у районі пропускного пункту Кузьниця, де перебуває понад тисяча осіб з числа мігрантів. Напередодні білоруські військові службовою машиною намагалися зруйнувати тимчасове загородження на кордоні із Польщеюв районі населеного пункту Черемха.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 14 Листопада 2021 16:38
Тому ви там і зібрались,якби планували,то б ви в Києві сиділи і вирішували
Andrij Показати IP 14 Листопада 2021 17:01
Бiженцi Сказали що в них на батькiвщинi набагато краще нiж в Украiнi ))))))
Анонім Показати IP 14 Листопада 2021 17:26
Бо воно так і є в них 10$ в день виходить а у нас добре якщо так само а то і меньше
? до Анонім Показати IP 14 Листопада 2021 17:50
дивно. а скільки ж по курсу ? якщо прожитковий мінімум до 2тис грив на місяць. і розділити на 30 днів????- то де в тебе такі дешеві доляри-хіба що ти кум колі котлети? а взаеалі таблички ні множення ні ділення уже не знає ніхто! скоро і букви не знатимуть.
Анонім Показати IP 14 Листопада 2021 17:28
Так хіба що можуть сюди перенаправити щоб наші сили поділити але тут питання чи ці люди захочуть сюди іти
Інструктор з туризму Показати IP 14 Листопада 2021 18:27
Ця пишуча публіка така наївна, чи щось пороблено. Мігранти на віть не у Польщу хочуть перебратися, в Німеччину та інші високорозвинуті країни. А тут чуваки в спортивних костюмах Україну лякають. У нас зі своїми нема що робити.
лучанин Показати IP 14 Листопада 2021 19:15
Край диких бандерлогів привабливий хіба для любителів дешевих роксолан і ляшків.
Несерйозна тема Показати IP 14 Листопада 2021 20:56
Тема ні про що, але для чиновників гарно можливість попіаритись, щоб не вирішувати реальні важливі справи для країни. Україна для тих мігрантів - непотріб. Хіба що вони можуть прийти в Україну транзитом і швиденько перейти до Польщі.
Корінний лучанин Показати IP 14 Листопада 2021 20:57
Звідки ти,клоун ,знаєш куди вони збираються рухатись куди не збираються.
Анонім Показати IP 14 Листопада 2021 22:06
Міністр, подумай. Роботи немає, а тут такий підробіток, коли ще так випаде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus