USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Село Сільце на Волині змінить підпорядкування

13 Вересня 2018 13:23
Для того, щоб уникнути об’єднання з Мар'янівською ОТГ, чий центр розташований надто далеко, село Сільце Горохівського району включать до складу Журавниківської сільради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 13 вересня.

Члени комісії розглянули питання про підпорядкування села Сільце Горохівського району.

Голова комісії Анатолій Вітів повідомив, що через географічне розташування села Сільце, його жителям, для того, щоб потрапити у центр майбутньої Мар’янівської ОТГ, потрібно їхати через Горохів, що алогічно. Отже, громада виступила з ініціативою від’єднання від Цегівської сільради, яка повинна увійти до складу Мар’янівської ОТГ. Натомість село пропонують приєднати до Журавниківської сільради, яка в перспективі утворить Журавниківську ОТГ чи увійде до Горохівської ОТГ. Відстань від села до Горохова трасою становить 5-7 кілометрів, тому немає логіки у його приєднання до громади з центром у Мар’янівці.

Депутати облради зверталися щодо цього питання до Верховної Ради і отримали відповідь про те, що у разі бажання та погодження райради, сільради та обласної ради село зможе вийти зі складу Цегівської сільської ради. Наразі в Журавниках погодили приєднання населеного пункту до сільради, тож лишається ухвалити рішення Волиньради. Рішення не вплине на майбутнє проведення виборів у Мар’янівській ОТГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus