USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Що потрібно знати українцям, які планують поїздку до Єгипту

16 Вересня 2020 22:22
Оксамитовий сезон – один з найбільш сприятливих періодів для відпочинку, і українці цим успішно користуються. Ціни на путівки стають дешевшими, а клімат помірним. Утім, пандемія коронавірусу внесла свої корективи і у сферу відпочинку. Один з найпопулярніших напрямків серед українських туристів – Єгипет з 1 вересня змінив правила в’їзду на територію країни. Тому усі, хто хоче потрапити до Єгипту, змушені пройти обов’язкове тестування на COVID-19.

ТСН.ua дізнався, скільки коштують тести на коронавірус, коли їх необхідно пройти і що робити, якщо у вас – позитивний результат виявили за кордоном.

Аби поїздка за кордон не перетворилась на жахливу пригоду, сайт ТСН.ua розпитав у Міністерстві закордонних справ, що потрібно знати українцям, перш, ніж вони вирушать у подорож. Також ми поцікавились у відомстві, що робити туристам у випадку, якщо у них виявлять коронавірус на відпочинку, хто оплатить їхню самоізоляцію, лікування та повторний COVID-тест.

«Громадяни, які готуються до відпустки за кордоном, в умовах пандемії повинні відповідально ставитись до планування своєї поїздки, зокрема, оцінювати можливі ризики, вивчати правила в’їзду та перебування в країні прибуття», – розповіли нам у пресслужбі відомстві.

Нові правила в’їзду до Єгипту

За новими правила в’їзду до Єгипту усі туристи від 6 років зобов’язані мати при собі сертифікат з негативним результатом ПЛР-тесту, зроблений не пізніше, ніж за 48 годин до прибуття в країну.

Тим громадянам, які прибувають до аеропортів курортних міст Хургада, Шарм ель-Шейх, Марса-Алам та Таба і не мають при собі сертифікатів з негативним результатом ПЛР-тесту, дозволяється зробити ПЛР-тест безпосередньо після прибуття у ці чотири аеропорти за 30 доларів.

Якщо у вас виявили коронавірус

У випадку, якщо тест на коронавірус показав позитивний результат, то туриста помістять на самоізоляцію.

«Ті туристи, які при в’їзді до Єгипту матимуть позитивний результат ПЛР-тесту, повинні пройти карантин в окремо виділених приміщеннях заброньованого ними готелю. З огляду на наявність інфекції, така категорія туристів під час ізоляції не може користуватись зручностями готелю», – повідомили нам в Міністерстві закордонних справ.

У відомстві пояснили, що самоізоляція туриста триває до моменту, коли повторний тест матиме негативний результат. Як правило, його проводять через 7 днів після первинного тестування, або за 72 години до запланованого вильоту.

«При цьому послуга сплачується туристом. Орієнтовна вартість повторного тесту та приїзду до готелю медичної бригади складає 130 доларів. У деяких випадках такі витрати можуть покриватись за рахунок страхової компанії, а відтак туристам рекомендується при купівлі відповідного поліса уточнювати це питання у страхового агента», – відповіли нам в пресслужбі МЗС.

У міністерстві зазначили, що пасажири з COVID-19 не можуть бути допущені до посадки у літак доти, поки не отримають негативного результату ПЛР-тесту.

Також в МЗС уточнили, що у разі призначення місцевим лікарем спеціальних препаратів, вони надаються хворим безкоштовно.

Хто оплатить самоізоляцію в готелі

Сайт ТСН.ua у інформаційному запиті до МЗС також уточнив, хто повинен оплатити перебування українських туристів в готелі на самоізоляції, якщо у них виявили COVID-19.

«Стосовно оплати періоду перебування українських туристів на самоізоляції інформуємо, що такі витрати покриваються готелем. У випадку, якщо турист змушений залишатись на карантині і після сплаченого ним терміну, готель безкоштовно продовжує термін перебування особи до отримання нею негативного результату ПЛР-тесту», – відповіли нам у пресслужбі міністерства.

У разі потрапляння в схожі ситуації громадяни України не повинні порушувати карантинний режим і самовільно не залишати місце ізоляції, кажуть у відомстві.

Також слід пам’ятати, що відсутність симптомів захворювання не дає гарантій того, що зроблений по прибуттю ПЛР-тест виявиться негативним, а отже слід бути готовим до того, що у випадку виявлення позитивного результату, відпустка буде проходити в умовах самоізоляції.

«Зазвичай, проблемні питання вирішуються туристами самостійно шляхом звернень до представництв страхових компаній чи туроператорів», – резюмували у Міністерстві закордонних справ України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про групу туристів з України, які прилетіли на курорт в Єгипет. В аеропорті Шарм-ель-Шейха відпочивальники здали ПЛР-тести, і в одного з них виявили коронавірус. Чоловіка ізолювали від рідних, відібрали паспорт, приставили охорону до його номера, а замість ліків дали аскорбінову кислоту та вітаміни для очей.

Відпочивальники тривалий час не могли з’ясувати у своєї страхової компанії, туроператора та працівників готелю, хто повинен оплатити перебування хворого на ізоляції та його зворотній квиток додому. Чоловік з позитивним тестом ще й досі перебуває у чужій країні, де 9-й день чекає на візит лікаря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus