USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

Щоб не йти на війну? Лучанин хоче відібрати дитину в ексдружини та подав на аліменти

22 Травня 2024 21:53
Хоче забрати в колишньої дружини дитину та позбавити її батьківських прав, щоб не йти воювати. У такому мотиві жінка запідозрила свого колишнього зятя, адже той почав судитися за дитину. Ба більше, лучанка розповіла, що чоловік ще й подав на аліменти від колишньої дружини. Мовляв, у Польщі вона непогано заробляє. Мама ж дитини хоче, щоб донечка залишилася з нею.

«Майже за рік бачила внучку три хвилини, два рази», – сказала бабуся дитини Наталія, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За її словами, колишній зять захотів позбавити її доньку батьківських прав і забрати дитину.

«Я була в шлюбі 10 років. У принципі все було плюс-мінус стабільно. Як почався воєнний стан, ми виїхали до Польщі. І зараз чоловік хоче позбавити мене батьківських прав для того, щоб не йти на війну. Тільки так я можу це прокоментувати», – зазначила мама дитини Анастасія.

Читати ще: У Луцьку мама, батько і вітчим не можуть поділити дитину. Розбірки доходять до абсурду

Після повномасштабного вторгнення вона виїхала до батька у Варшаву, взяла з собою дитину та колишню свекруху, влаштувалася там на роботу. Торік дівчинку забрали на літні канікули до батька і вже майже рік не віддають мамі.

«15 місяців дитинка вчилася біля Варшави, в Прушкові. 1 липня її забрали на літні канікули і не повернули. На питання голови суду, він сказав: «Я боюся смерті, я не хочу йти на війну». Його мати каже: «Настя, щоб Мішу не забрали воювати. Йому вже прийшли три повістки. Не йди на судове засідання». Це брехня, йому нічого не приходило», – розповіла бабуся дівчинки Наталія.

Нібито саме тому надумали позбавити маму дитини батьківських прав. За словами бабусі, як тільки внучку забрали в Україну, невдовзі подали на Анастасію на аліменти. Така новина стала для них шоком. Мовляв, колишня сваха постаралася.

«Вони шантажують дитиною. Моя Настя два з половиною роки працювала в Польщі, отримувала там 6000 злотих. І вони її поставили спеціально на аліменти. Мама Михайла зробила злочинні дії, щоб присудити моїй дочці виплачувати аліменти – 30 000 гривень щомісячно. Шантажують дитиною. Хочуть забрати дитину від мами. Цей тиждень вони просто забирають. Учора Настя дзвонить: «Уляна, де ти?» «Тато поїхав в кіно». В суботу: «Тато забрав на дачу». Вже тиждень спеціально тягнуть… А дитинка горнеться до мами», – зауважила бабуся дитини Наталія.
Читати ще: «Один чоловік на село»: волинянина, матір якого має ІІ групу інвалідності, судили як ухилянта

Тато дитини на останнє судове засідання не прийшов. З’явилася лише його представниця. Поки що цю історію не прокоментувала. Але просила суддю змінити предмет позову. Схоже, вже просять не позбавляти маму дитини батьківських прав.

А от бабуся дівчинки зазначила, що вже не раз ходила до ТЦК. Мовляв, де повістка для колишнього зятя?

«Я ходила п’ять разів у ТЦК. Мені повідомили, що він знятий з обліку. І повістки вони не можуть йому дати. Але у зв’язку з новим законом він повинен піти в ТЦК, щоб оновити свої дані. Я позавчора ходила до головного комісара. Вони сказали, що навіть можуть прийти на судове засідання. Зараз знову їду, бо це кримінальний елемент. Він зловживав, поширював наркотичні речовини, займався грабежами грошей і золота. Зараз ним займаються правоохоронні органи», – сказала бабуся дитини Наталія.

Отож, із ким залишиться дитина: з мамою чи татом? В засіданні зробили перерву, щоб був час ознайомитися з документами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 23 Травня 2024 10:05
Одні брешуть, другі брешуть.
мама Показати IP 23 Травня 2024 12:09
яка проблема мамi приiхати в Украiну забрати дитину?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus