USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сільради хочуть зобов’язати платити компенсацію в бюджет Луцька

15 Січня 2016 15:16
Вимагати компенсацій від сільських та селищних рад, діти з яких навчаються у ДНЗ Луцька, пропонують у мерії Луцька.

Про це йшлося під час третього пленарного засідання другої сесії Луцької міської ради 15 січня.

Депутат Богдан Богонос запитав у першого заступника міського голови Тараса Яковлева про те, що планується зробити для збільшення меж міста. Він наголосив, що Луцьк захлинається у межах своєї території.

Посадовець відповів, що роботу з переговорів з сільськими та селищними радами, що межують з Луцьком, продовжать. Він визнав, що збільшується кількість мешканців міста та людей, які приїздять у Луцьк на роботу, але межі міста не розширюються. Тарас Яковлев зазначив, що вивчатиме можливість вимагати від сільських і селищних рад компенсацій за те, що діти їхніх мешканців навчаються у дитячих садочках Луцька. З його слів, сільські ради повинні пам’ятати, що розташування поряд з містом є благом, але одночасно передбачає відповідальність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анонім Показати IP 15 Січня 2016 15:40
маячня. в Україні не передбачено залежності обєму держаної субвенції на освіту залежно від кількості дітей у навчальних заккладах, тому великої різниці, де навчаються діти, що проживають у приміських селах, немає. а от бажання поділити земельку селищних рад цілком зрозуміле, бо в люцьку вже все роздерибанили
Ас Показати IP 15 Січня 2016 16:06
Проблема Луцька це перенаселення
Анонім до Ас Показати IP 15 Січня 2016 17:02
не сміши мене. поїдь в Китай або в Індію, побачиш, що таке перенаселення
alex Показати IP 15 Січня 2016 16:15
А що сільські діти за міські ДНЗ не платять? Це якийсь маразм. Тоді давайте вимагати компенсацію і за сільських мешканців, які працюють на підприємства і установах, на ринках продають свою продукцію і т.д.
Анонім до alex Показати IP 15 Січня 2016 17:23
Не, здесь как раз наоборот. Необходимо налоги от этих сельчан, идущие в городской бюджет, перечислять в село.
лучанка Показати IP 15 Січня 2016 16:28
А чого я не можу своєї дитини влаштувати в садочок біля будинку, а сільськими дітьми переповнений садочок. Зробіть так, як було колись. Дитина прописана у місті значить беруть у садочок, а ні , то хай іде у село.А то поналазило полішучні і всі пруться до Луцька , а Маневичі свої піднімайте, села, які вже майже вимерли. Що ми поїдемо вас піднімати. Ми закінчуємо педагогічні вузи, а роботи в Луцьку нема.Подивіться,хто в нас працює педагогами всі з Полісся, а ми змушені їздити в ближні села. Це справедливо, у полішікув грошей тьма, а у нас нема от і купують посади.
Поліщук до лучанка Показати IP 15 Січня 2016 18:49
Продавайте квартиру, приїзджайте в село - будете раювати: сало, молоко, картопля...
Анонім до лучанка Показати IP 15 Січня 2016 18:57
Не завидую тебе. Сначала Донбасская мафия все скупила. Теперь полищуки все скупили. Но не отчаивайся, ибо отчаиваться тебе придется тогда, когда твои соседи все скупят.
Орися до лучанка Показати IP 15 Січня 2016 23:23
Правильно роблять. Полішуки гроші своїми руками заробляють. Можуть собі дозволити й посади покупляти. А ви корінні городські лучанки сидіть і далі нийте.
аноніму Показати IP 15 Січня 2016 16:55
все відносно, луцьк повинен розширюватись а навкололуцькі князьки самі просто деребанять землю це 100 проц, подивіться на маяки (яромольський), ліпіни (....) боратин((....)) а потрібен договір з луцьком особливо по землях і ніхто деребанити не буде але князьки не хочуть до луцька
Анонім до аноніму Показати IP 15 Січня 2016 23:44
Давай отделим мух от котлет. Мухи - это дерибан земли. При расширении черты Луцка под законный дерибан подпадут все земли, вошедшие в черту города и потерявшие статус сельскохозяйственных угодий. Нюанс здесь заключается в том, что дерибанить эту землю при этом будут иные люди. Котлеты - реальная необходимость расширения территории Луцка. Здесь возникает вопрос, а почему бы в Луцке не строить, например, высотки на месте "дворцов"? Определение взято из недавней статьи на этом сайте, где приведен крестьянский дом, построенный минимум 100 лет назад. По тем временам этот дом был шикарный. Но сейчас в городе он, мягко говоря, не уместен, так как половина этого дома, первоначально предназначенная под своеобразный амбар, не имеет окон. Иными словами, он не функционален в условиях города, и, мягко говоря, портит "картинку" того места, где он стоит.
Анонім Показати IP 15 Січня 2016 17:01
Товариство, що то за маячня ??? яке перенаселення, який брак місць ??? БРАК МІЗОК МОЖЕ А НЕ ЗЕМЛІ???? в луцьку є маса землі яку в свій час "пороздавали" і на якій зараз успішно ростуть буряни" ...та ніхто не хоче "заморочуватись" судами та поверненням невикористовуваної землі за призначенням в комунальну власність а ділити щось хочеться аж очі в новоприбулих дупутатів блищать ось і землі ближніх сільрад манять.... А щодо ініціативи "брати" мзду :) за навчання дітей в міських школах то хочу сказати що зараз багато дітей саме з луцька в приміські школи їдуть бо і класи меньш перегружені і корупція поменьше.... а от як вам "СЕЛЯНИ"виставлять тарифи за відпочинок на берегах їх тереторіальних громад..... ;)
Анонім Показати IP 15 Січня 2016 17:54
просто дітей у садочки м.Луцьку в першу чергу треба приймати тих, хто проживає у м.Луцьку. є черга і т.д. ЗА ВІДСУТНОСТІ бажаючих - з сіл. але садочки і так переповнені, тому батьки діток які проживають у царському селі та інших "бідацьких" районах, можуть наймати приватних нянь
селянин Показати IP 15 Січня 2016 18:03
Ти Яковлев ід**т.
До лУЧАНКА Показати IP 15 Січня 2016 18:20
Тоді не дивиться на ліси і бурштин полісся,як на свою власність. Ато дерибанити все хочете, і газ дешевий хочете. А в Маневичах якось без газу живуть.
міла Показати IP 15 Січня 2016 19:54
Володимир-Волинський район. Навколишні сільради (Заріччя, Льотниче, Зимно і т.д.) Вже більше 5 років платять за своїх дітей, які ходять в садочки міста. Якщо в сільради є дитсадок, але батьки водять дитину в місто з різних причин, то з бюджету сільради йде плата з субвенціі (орієнтовно до 1000 грн за дитину в місяць!).Субвенція на дошкільну освіту що в місті, що в селі розраховується з кількості приписаних дітей віком до 6 років. Батьківська плата - крапля в морі з усіх видатків д\садка. Якщо дитсадка в сільради немає взагалі - всі кошти автоматично йдуть в місто. Це просто питання для розширення дистадків на місцях, і прописки - є багато людей, які живуть і працюють в Луцьку, а прописані в селах (в орендовані квартири не прописують).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus