USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сіті-бот «Назар» сповіщатиме лучан про аварії, відключення газу, світла і води у Viber та Telegram

24 Лютого 2020 11:25
В обласному центрі Волині запустять Сіті-бот «Назар», який надає швидкий та дуже зручний канал отримання своєчасної інформації стосовно поточних ремонтів та строків усунення аварій за адресою помешкання.

Про це йшлося 24 лютого під час пресконференції у ЦНАПі.

Так, сіті-ботом можна скористатися через месенджери Viber та Telegram. Зокрема, за допомогою боту лучани можуть дізнатися, коли у їхній оселі вимкнуть воду чи світло та коли ці незручності будуть усунені. Для того, щоб запустити бота, потрібно зайти на сайт citybot.pro та перейти у Viber чи Telegram, підписатися та вказати свою адресу.

Директорка департаменту Центру надання адміністартивних послуг Лариса Карп’як розповіла, що за допомогою нового сервісу лучани зможуть бути поінформовані про аварійні роботи на мережах, відсутність теплопостачання та води.
«Лучани зможуть поставити запитання нашим службам, що і де відбувається, протягом якого терміну відбуватимуться роботи. Через цей бот лучани отримуватимуть оперативну інформацію через Viber чи Telegram, зокрема скільки часу буде відключення світла чи води тощо», – зазначила керівниця ЦНАПу.

«Якщо в місті відбуватимуться якісь роботи, то ви зможете оперативно про все дізнаватись. Є й довідкова інформація про служби в місті. Також в додатку можна буде дати оцінку певній службі – це дуже важливо. Це інтеграція всіх наших служб. Бот має максимально спрощений інтерфейс. Його запуск став можливий через відкриті дані», – наголосила заступниця начальника відділу програмно-комп’ютерного забезпечення Наталія Хмель.

Лариса Карп’як додала, що це певний виклик комунальним службам Луцька, адже якщо буде повідомлення у боті про ремонт, то мешканці зможуть піти і перевірити.

«Тобто це буде подвійний контроль за комунальними службами. Якщо ми бачимо, що ремонт, наприклад, тротуару не проводиться, а інформація про це є, то ми будемо реагувати на це», – каже посадовиця.

Також наголосили, що це буде додатковий механізм для журналістів, адже він дозволить робити певні висновки на основі даних у боті. Кажуть, що бота назвали «Назар», оскільки розробники це позиціонували, як найпоширеніше чоловіче ім’я. А сам сервіс запрацює на повну силу через один-два дні. Лучан закликали давати оцінку роботі комунальних служб, адже це допоможе покращити якість надання послуг.
До боту будуть підколючені всі комунальні служби міста. Зокрема, фахівці групи «15-80» будуть реагувати та обробляти інформацію.

Відзначимо, що бота можна використовувати лише в чотирьох містах України Маріуполі, Дрогобичі, Тернополі та Луцьку. У Луцьку проект вдалося реалізувати завдяки Луцькій міській раді та представництву Viber в Україні. Для міста це було абсолютно безкоштовно.

«Поки Прилуцький старостинський округ до бота не підключений, але завтра відбудеться виїзд першого заступника міського голови Григорія Недопада, аби побачити проблеми служб, які там є», – каже Лариса Карп’як.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Стомленийвідбрехунів Показати IP 24 Лютого 2020 11:40
Вже встановив. Побачимо ефективність...
луцький Показати IP 24 Лютого 2020 12:07
По громадському транспорту створіть чат-бот і нехай пан Степанов-бот відповідає!!!
павлік Показати IP 24 Лютого 2020 13:04
Не Назар, а НАЗОФЕРОН

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus