USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Скандал у Луврі: вандал забруднив тортом «Мону Лізу» Леонардо да Вінчі

31 Травня 2022 00:56
Невідомий чоловік вчинив чи то акт вандалізму, чи то екологічну акцію у паризькому Луврі. Він забруднив тортом легендарну «Мону Лізу» Леонардо да Вінчі.

У неділю, 29 травня, чоловік під виглядом старенької жінки приїхав до музею в інвалідному візку. Наблизившись до «Джоконди», він раптом встав, скинув перуку та спробував розбити захисне скло.

З цього нічого не вийшло, тож далі він почав розмазувати по склу кремовий торт, який, схоже, приніс із собою. На завершення свого «перформансу» чоловік ще й порозкидав у залі троянди. Уже після цього охорона вивела його звідти.

Коли його виводили, чоловік почав кричати, намагаючись пояснити причину та зміст свого вчинку.

«Думайте про Землю, художники думають про Землю. Усі художники думають про Землю. Ось чому я це зробив», – загадково повторював чоловік.
На щастя, «Мона Ліза» захищена спеціальним куленепробивним склом. Завдяки цьому картину достатньо було витерти, аби повернути до звичного вигляду.

Керівництво музею та правоохоронці поки не прокоментували інцидент.

Звісно, біля одного з найвідоміших у світі витворів мистецтва було багато людей, тож вони почали фотографувати та знімати на відео те, що відбувалося. За лічені миті про цей випадок дізналися в інтернеті.
Користувачі мережі по-різному поставилися до акції – одні були шокованими, інші – обуреними, а хтось просто повеселився. Ось як коментували випадок у соцмережах: «Він хоче привернути до себе увагу, щоб у нього взяли інтерв'ю та заплатили», «Думаю, що насправді він говорив: «Я намагаюся бути найбільшим ідіотом у цьому музеї. Там була ця картина, і всі чомусь дивилися на неї, тож я вирішив, що потрібно щось зробити, аби довести, що я найкращий», «Деякі люди жадають уваги», «Як добре, що вона була захищена склом», «Це найцікавіше, що відбулося у музеї того дня», «Абсурд».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus