USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Скандальний Павло Лебідь заявив, що не буде виселятися з лаври. З ним був митрополит з Волині

13 Березня 2023 23:05
Скандальний намісник монастиря УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі митрополит Павло записав відеозвернення, в якому категорично заявив, що не буде звільняти приміщення лаври.

У відеозверненні Павло заявив, що він та його «братія» нікуди йти не збираються, передає ТСН.

Ієрарх звинував Міністерство культури у тому, що відомство нібито «робить непорозуміння між людьми», водночас запевнив, що «не виступає проти держави».

«Ми не маємо наміру виселяться і не будемо, так як зараз є закони, які на боці людини. Не треба нам погрожувати, що з нами розправляться – це не 1917-й рік. Сьогодні є світова спільнота, є якась культура. Ми ще не починали молитися так усердно, щоби Господь показав чудо, але, напевно, все ж таки, нас заставлять», – він.

Читати ще: На Волині по шматках відновлюють стародавній іконостас, який знищив Паша Мерседес

Павло поскаржився, що проти нього запровадили санкції і нібито «хочуть забрати громадянство». Також митрополит спробував запевнити, що ні він, ні інше духовенство УПЦ МП не є колаборантами.

«Ми не колаборанти, ми громадяни своєї країни, ми люди, які тут живуть з 1988 року, у багатьох немає іншого місця, крім цього», – зазначив Павло.
Зазначимо, що у відеозверненні інші монахи лаври не брали участі. «Компанію» Павлу склали його «колеги»-архієреї УПЦ МП – митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир (Мельник) та митрополит Вінницький і Барський Варсонофій (Столяр), а також понад десяток вірян.

Варто зауважити, що сьогоднішня промова митрополита Павла дещо врівноваженіша, ніж попередня. Позавчора він знову відзначився нападками на адресу української влади та ПЦУ, а також заявив, що «апокаліпсис починається з України».

Нагадаємо, до 29 березня священики УПЦ Московського патріархату мають звільнити усі будівлі Києво-Печерської лаври та передати майно державі.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко пояснив, що ченці зможуть після завершення державних перевірок залишитись у Лаврі, але за певних умов.

За інформацією видання LB.ua, аудиторська перевірка виявила близько 40 незаконних новобудов на території Лаври у Києві.

Своєю чергою, глава РПЦ патріарх Кирило, який благословляє окупантів вбивати українців, назвав лавру «колискою російської цивілізації» та закликав своїх прихильників «захистити» її.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Клава Показати IP 14 Березня 2023 03:55
Паша не бачив варварства супостата на Київщині, в інших місцях ? і щось гундосить про світову спільноту і якийсь порядок..- а чи не затиснув би він писка до нашої перемоги ?..
Паша Мерседес Показати IP 14 Березня 2023 07:00
Як виселять прийдеться їздити на метро
ПТН ХЛО до Паша Мерседес Показати IP 14 Березня 2023 13:20
хай пирдує в мацкву і їздить там на кацапському метро, не треба нам тут метро засмерджувати!
назар Показати IP 14 Березня 2023 09:10
для цього існують спецпризначенці в масках-бородатими мордами в підлогу і на виїзд.
Анонім до назар Показати IP 14 Березня 2023 11:28
повністю підтримую
Радувець Ларіса до назар Показати IP 15 Березня 2023 16:04
Чумадан - підсрачник і вже на родінє кацапській опиниться. Немає з ким і про що дискутувати!
Анонім Показати IP 14 Березня 2023 11:16
виженуть і закриють.
Ліна Показати IP 14 Березня 2023 12:37
Ще те падло каже про сповідь! До кого йти на сповідь? До ГРІШНИКА? вигнати копняками....
О до Ліна Показати IP 14 Березня 2023 13:30
Ви взагалі якої віри? Таке писати... мабуть ви ні разу не тримали в руках євангеліє і про заповіді Божі не чули. Не судіть і судимі не будете.
а до О Показати IP 14 Березня 2023 17:54
а ти якоі віри? в строгий піст сидиш в неті та підігруєш гундєєву з московськими попами
Богдан Показати IP 15 Березня 2023 11:04
Усіх нечистих московських супостатів вивести з Лаври в автобус Київ-мосва-магадан,дати від української щедрості по пляшці водички і з Богом в дорогу,
Микола Показати IP 15 Березня 2023 14:04
Добре попівське життя у Лаврі! Добре, якщо цей ПАРАЗИТ-УКРАЇНОФОБ так стійко ГАДИТЬ і тримається за лаврську посаду, ЯК ВОША ЗА СКОЖУХ! От є такі, як цей ВИРО**К, а дурні йдуть бити поклони до ДИЯВОЛА в людській подобі! ЬО ХТО ВОНИ ТАКІ, ЯКЩО ЦІ ПАВЛИ І Є ТИМИ, ХТО РОЗПОЧАВ ВІЙНУ ПРОТИ УКРАЇНИ, І ГИНУТЬ молоденькі хлопчики, а ця Б*ЯДОТА СМЕРДИТЬ СВОЇМ РОТОМ-ПАЦЕКОЮ ЗАБИТОЮ КАЛОМ НА ВСЮ УКРАЇНУ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus