USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Скандальний законопроект щодо блокування сайтів допрацюють

4 Вересня 2018 18:08
Комітет Верховної Ради з питань інформатизації та зв’язку рекомендував парламенту відправити на доопрацювання законопроект щодо блокування сайтів без рішення суду.

Як передає УНІАН, голова комітету Олександр Данченко зазначив, що законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері” (реєстраційний № 6688) потребує “серйозного доопрацювання”. За його словами, пропозиції, які містяться в цьому законопроекті, не узгоджуються з нині чинним законодавством.

Голова комітету наголосив, що також цей законопроект не підтримали галузеві об’єднання. Данченко зазначив, що норми, які містяться в законопроекті щодо закриття інформаційних ресурсів без рішення суду, недемократичні і можуть призвести до порушень права на свободу слова. Комітет Верховної Ради з питань інформатизації та зв’язку не є профільним щодо розгляду даного законопроекту.

Профільний комітет з питань національної безпеки і оборони раніше ухвалив рішення рекомендувати парламенту за результатами розгляду у першому читанні ухвалити проект закону № 6688 за основу, доручивши Комітету з інформатизації та зв’язку доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи, висновків Європейського суду з прав людини, зроблених судом під час розгляду скарг проти рішень про обмеження доступу до інформаційних ресурсів.

Крім профільного комітету, висновок щодо законопроекту мають надати сім комітетів парламенту, серед яких був Комітет з питань інформатизації та зв’язку.

Нагадаємо, законопроект №6688 вносився до порядку денного сесії парламенту в липні 2017 року, але тоді депутатам не вистачило голосів для цього. 21 червня 2018 року законопроект №6688 було успішно внесено до порядку денного Верховної Ради для розгляду на поточній сесії.

Обговорюючи законопроект №6688 25 червня представники інтернет-спільноти України заявили, що ухвалення такого закону спричинить низку негативних наслідків, які суттєво вдарять по рівню свободи в інтернеті, а також стане підставою для монополізації ринку надання послуг із доступу до Всесвітньої мережі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus