USD 39.80 40.04
  • USD 39.80 40.04
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

Скільки лучан потребують паліативної допомоги

25 Червня 2020 11:58
Минулого року в Луцьку 805 осіб потребували паліативної допомоги, зокрема 60 дітей, із онкологічними та серцево-судинними захворюваннями, ускладненнями хронічних захворювань тощо.

Про це йшлося 25 червня під час засідання позачергового виконавчого комітету Луцької міської ради.

Члени виконкому розглянули проєкт рішення Про хід виконання цільової Програми розвитку паліативної допомоги у місті Луцьку на 2015–2020 роки.

Програма спрямована на забезпечення доступу пацієнтам із невиліковними хворобами до якісної, комплексної, ефективної паліативної допомоги.

Як наголошено, особливостями сучасної медико-демографічної ситуації у Луцькій міській територіальній громаді є високий рівень захворюваності та смертності від онкологічних та серцево-судинних захворювань, ускладнень хронічних неінфекційних захворювань, значне поширення захворювання на ВІЛ/СНІД, туберкульоз, вірусні гепатити В та С.

У Луцьку у 2019 році 805 осіб потребували паліативної допомоги, зокрема 60 дітей. Стаціонарну паліативну допомогу мешканцям міста надавало комунальне підприємство «Волинська обласна лікарня «ХОСПІС» міста Луцька», де функціонувало 25 ліжок, що не могли забезпечити в повному обсязі необхідну паліативну допомогу.

Розвиток паліативної допомоги «Хоспіс вдома» допомагає родинам, де є лежачі або важкохворі пацієнти. Цей вид надання паліативної допомоги на 80% забезпечує потребу лучан у такій допомозі.

Також було створено дві виїзні бригади для надання паліативної допомоги на дому дорослим та дітям в КП «Луцький центр первинної медичної допомоги», КП «Луцька міська дитяча поліклініка» та відокремлені стаціонарні ліжка в КП «Луцька міська клінічна лікарня».

Загалом минулого року з міського бюджету було виділено 0,3 мільйона гривень на закупівлю наркотичних препаратів для пацієнтів з онкологічними захворюваннями, цього року – 0,4 мільйона гривень.

Серед актуальних питань, однак, залишаються підвищення рівня обізнаності громадян та формування волонтерських організацій; формування ефективної системи підготовки та підвищення кваліфікації медичних працівників з питань паліативної допомоги; створення поновлювального реєстру дітей та дорослих, які мають потребу в паліативній допомозі; закупівля обладнання для виїзних відділень паліативної допомоги, придбання необхідних медичних та технічних засобів для закладів, які надають паліативну допомогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 25 Червня 2020 13:26
Хвороба Альцгеймера. Чому про цих хворих ніхто не думає. Хворі і їхні сім"ї заручники цієї трагедії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus