USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скільки на Волині заробили на оренді водойм

20 Березня 2018 18:13
Понад 176 тисяч гривень надійшло торік до бюджетів відповідно до договір оренди водних об’єктів в області.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 20 березня.

Депутати розглянули питання про стан водного господарства області.

Начальник Волинського обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук повідомив, що за станом на сьогодні у користуванні на умовах оренди в басейні річки Прип’ять перебуває 30 озер та 416 ставків та одне водосховище. Найбільша їх кількість в Горохівському районі - 105, Луцькому - 101, Маневицькому - 64. Відповідно до постанови Кабміну від 16.02.2011 року № 106 «Деякі питання обліку податків і зборів (обов’язкових платежів) та інших доходів бюджету» на Волинське облводресурсів покладено контроль за правильністю та своєчасним надходженням до бюджетів сплати за оренду водних об’єктів.

За 2017 рік до обласного та місцевих бюджетів надійшло 174,6 тисячі гривень, що становить майже 85% від загальної суми орендної плати згідно з укладеними договорами. На орендарів, які не сплачують орендної плати, відповідні матеріали передаються органам прокуратури.

Голова комісії Василь Столяр поцікавився, чому відрізняється розмір орендної плати за водні об’єкти у межах та за межами населених пунктів.

Ростислав Кравчук відповів, що в договорах, укладених до 1 липня 2013 року розмір оренди розраховувався суб’єктивно і палат становила від 10 до 100 гривень за гектар. Після прийняття закону «Про аквакультуру» визначили методику її розрахунку. Нині орендна плата становить в середньому до 550 гривень за гектар.

Водночас, посадовець визнав, що орендодавці не ведуть обліку договорів, в яких до закінчення терміну дії лишається невеликий проміжок часу. За станом на 1 січня в 22 орендарів був відсутній договір оренди водного об’єкту, натомість був лише договір оренди земель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus