USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Соцмережі обурили спроби адвоката Димінського виправдати олігарха за смертельну ДТП

27 Вересня 2017 15:32
Адвокат власника ФК "Карпати", екс-компаньйона по олігархічній групі "Континіум" Степана Івахіва Петра Димінського, якого підозрюють у скоєнні смертельного ДТП на Львівщині, Микола Лисий сумнівається в об’єктивності розслідування і не виключає, що це може бути пов'язано із зацікавленістю телеканалом ZIK. Натомість українці в соцмережах обурюються таким закидам, зазначаючи, що олігарха намагаються врятувати від відповідальності, попри його очевидну провину.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Адвокат вважає, що ймовірною причиною необ’єктивного розслідування є те, що представників "певної політичної сили" цікавить Телеканал ZIK.

"Медіахолдинг ZIK, як і його власник П. Димінський, відомий своєю самостійною редакційною політикою і незалежністю від будь–яких політичних та олігархічних груп. Не втрачати ж перед виборами нагоду під політичним тиском закрити рот неугодному каналу та ще й "віджати" його", - аргументував свою позицію Лисий.

На його думку, ЗМІ однобоко висвітлюють інформацію щодо Димінського та "свідомо формують громадську думку, якою без вироку суду людину уже засудили".

"Після цього відбулись події, які дають усі підстави сумніватись в об’єктивному розслідуванні обставин ДТП. В хід розслідування втрутилось керівництво МВС України, зокрема, міністр Аваков та його радник Геращенко. Більше того, проведення досудового розслідування доручено Головному слідчому управлінню Національної поліції України, тобто в підрозділ безпосередньо підпорядкований МВС", - обурився захисник.

Адвокат також повідомив, що 23 серпня Димінський пройшов "плановий медогляд" у швейцарській клініці і "жодних повісток про допити, дослідження чи відібрання якихось проб не отримував".

Натомість, в соцмережі активно коментують заяву адвоката Миколу Лисого, при цьому обурюючись, що якби ДТП скоїв простий пересічний українець, він би давно опинився за ґратами.



Як відомо, смертельна ДТП за участю автомобіля Димінського сталася 18 серпня на трасі М10 Львів-Краковець у селі Ямельня, Яворівського району близько 15:10. В аварії загинула 31-річна Наталія Тріла.

Власник ФК "Карпати" і телеканалу ZIK Петро Димінський був на місці аварії. Відомо, що він часто особисто керує Mercedes S 65 AMG з державними номерами на волинській реєстрації АС0277ВР, який став учасником ДТП. Цей автомобіль завжди супроводжує позашляховик охорони, який їздить слідом.

Охоронець бізнесмена заявив, що винуватцем ДТП є він. Галицький районний суд міста Львова заарештував охоронця Димінського.

Брат загиблої в ДТП дівчини стверджує, що саме Димінський був за кермом Мерседеса в момент аварії.

22 серпня вранці бізнесмену була офіційно вручена повістка на допит. Через годину він вилетів на приватному літаку зі Львова до Женеви. 23 серпня Димінський не прибув на допит у поліцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus