USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Вбивство Каті Литкіної: Верховний Суд залишив вирок без змін

2 Березня 2021 12:51
Сьогодні Верховний Суд України розглянув касаційну скаргу, яку подали адвокати засуджених за вбивство 16-річної мешканки Нововолинська Катерини Литкіної.

Суд не задовольнив скаргу адвокатів засуджених, вирок залишився без змін та оскарженню не підлягає.

«Верховний Суд колегії суддів Першої судової палати Касаційно-кримінального суду розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за касаційними скаргами захисників Статочнюка та Терлецького.

Суд оголосив резолютивну частину: касаційні скарги захисників залишити без задоволення, а ухвалу Рівненського апеляційного суду від 20 липня 2020 року стосовно Статочнюка Назара і Терлецького Максима без змін. Постанова набирає законної сили з моменту проголошення. Є остаточною і оскарженню не підлягає.

Повний текст постанови буде проголошений учасникам судового провадження 4 березня 2021 року о 10 годині», – зачитали у залі суду.

На засіданні були присутні бабуся загиблої дівчини та батько, а також помічник народного депутата Ігоря Гузя, депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч.
Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла першого серпня 2016 року. Через 10 днів тіло дівчини знайшов її батько. Загибель дівчини сколихнула весь Нововолинськ. У поліції з’явився перший підозрюваний – місцевий житель Назар Статочнюк, але є люди, які впевнені, що за ґрати відправили невинну людину. Сам підозрюваний заперечує свою причетність до вбивства. Натомість батьки вбитої головним підозрюваним вважають двоюрідного брата затриманого, колишнього хлопця Катерини Максима Терлецького, який проживає у Словенії, його поліція допитала по Скайпу. Влітку 2016-го він приїздив у Нововолинськ до родичів, мешкав по сусідству з Катериною Литкіною. Раніше мав із нею романтичні стосунки.

Статочнюка засудили до 14 років 6 місяців позбавлення волі, Терлецького – 13 років 6 місяців. Обом врахують строк перебування під вартою два дні за один.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
самовар Показати IP 2 Березня 2021 13:03
може один день відсидки зарахувати за два
Анонім Показати IP 2 Березня 2021 13:49
Нічого не зрозуміло, У нас засуджують , бо хтось щось вважає? І
АС до Анонім Показати IP 2 Березня 2021 14:54
Так, а що трбі не подобається? Чи ти можеш щось змінити? Мало дали, треба цім виродкам довіче дати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus