USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

США ввели нові санкції проти РФ через отруєння Скрипалів. Доповнено

3 Серпня 2019 09:29
Президент США Дональд Трамп ввів другий пакет санкцій проти Росії через отруєння колишнього шпигуна у Великобританії, офіційно заявив Білий дім.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Reuters.

«Після першого раунду санкцій у відповідь на спробу вбивства Росією приватної особи у Великобританії Росія не надала запевнень, необхідних за законодавством США», – заявив прессекретар Білого дому Хоган Гідлі.

«Отже, ми вводимо другий раунд санкцій. Це ще один випадок, коли ми поводимось жорсткіше з Росією, ніж попередні адміністрації», – додав він.

Перший пакет американських санкцій через отруєння Скрипаля набрав чинності 27 серпня 2018 року. Обмежувальні заходи ввели заборону на продаж Росії зброї, а також товарів і технологій подвійного призначення. Другий пакет санкцій, говорили в той же час у Держдепартаменті, буде «драконівським» – його обіцяли ввести, якщо виявиться неможливим встановити, що Росія припинила використання хімічної зброї.

Відповідно до закону, у другому пакеті передбачено шість варіантів санкцій: зниження рівня дипвідносин, заборона банкам США на видачу кредитів, створення перешкод для міжнародних позик, заборона на експорт товарів і технологій, окрім продовольчих і сільськогосподарських, заборона на будь-який імпорт, а також заборона на польоти в США державних авіакомпаній.

Другий пакет санкцій, який був запроваджений проти Росії у зв’язку з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері, набуде чинності через 15 днів. Про це йдеться у документі, опублікованому у Twitter офіційним представником Держдепу Морган Ортагус.

У Держдепі наголосили, що ці обмеження діятимуть щонайменше 12 місяців.

Нагадаємо, що новина про підписання другого пакету санкцій з’явилася в ЗМІ 1 серпня.

Сергій Скрипаль і його дочка були отруєні в Солсбері 4 березня 2018 року нервово-паралітичною речовиною «Новачок», розробка якого велася ще в СРСР. Лондон стверджує, що замах організував Кремль, і покладає відповідальність за нього особисто на президента Росії Володимира Путіна. Москва звинувачення відкидає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Святослав Вакарчук, Показати IP 3 Серпня 2019 09:58
Що Америці чи Британії смерть, то Росії в радість. Нічим ти Росію не налякаєш, - засунь свої санкції в д--у.
Клава Показати IP 3 Серпня 2019 13:10
де санкції за спровокований Путіним Брексіт ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus