USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Старий ринок: як облаштують територію навкого замку

20 Лютого 2018 11:21
Стоянка для туристичних автобусів і трейлерів, вхід до замку з боку парку, доріжки до замкових мурів, сучасний ринок народних умільців краю – якою може бути територія навколо Луцького замку обговорили під час засідання робочої групи міської ради.

На першому засіданні робочої групи щодо замовлення розробки концепції влаштування території в межах земельної ділянки, в яку входить Центральний ринок, та прилеглої території до Луцького замку, яке відбулося 20 лютого, вирішили, що до 31 березня управління архітектури та будівництва збиратиме всі пропозиції стосовно майбутньої концепції. Опісля пройдуть наступні обговорення.

Нагадаємо, на попередній сесії міської ради було створено робочу групу, яка повинна розробити концепцію облаштування території навколо Луцького замку, зокрема ділянки під Старим ринком. До того ж задля врегулювання діяльності ринків було утворено КП «Луцькі ринки».

На початку засідання робочої групи виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт акцентував, що питання приведення до ладу вказаної території назрівало вже досить давно.

«Це те питання, вирішення якого громада потребувала дуже довго. Нам потрібно облаштувати територію, яку займає Старий ринок, нам потрібно облаштувати територію навколо замку, адже навіть цей рік нам показав, що замок – це перлина нашого міста, перлина нашої області, перлина всієї України. Він приваблює туристів, але одного замку недостатньо. В нас є Старе місто, територія якого повинна стати окрасою Луцька», – сказав Григорій Пустовіт.
Він розповів, що питання вирішення облаштування Центрального ринку неодноразово піднімали й депутати міської ради, наприклад, вирішили не продовжувати оренду частини ринку облспоживспілкою.

«Зараз вирішується доля підприємців, це питання часу, коли ми почнемо облаштувати цю ділянку. Є багато думок щодо того, що має бути на території Центрального ринку: чи це буде модернізований ринок, чи це буде місце для стоянки автобусів, чи це буде стилізований ринок народних промислів… Ми хотіли б, щоби громадськість долучилася до вирішення цього питання та запропонувала свої варіанти стосовно облаштування вказаної території. Робоча група може напрацювати ту концепцію, яка задовольнить наше місто», – наголосив Григорій Пустовіт та акцентував, що «ми стали на шлях змін».

Прикладом успішного напрацювання концепції він назвав проект парку 900-річчя.

Радник мера, депутат Ігор Поліщук підкреслив, що сподівається, що наступними кроками щодо вирішення долі ділянки Старого ринку буде логічне непродовження оренди для Волинської облспоживспілки. Саме тоді вдасться перенести ринок у інше місце, зберігши робочі місця підприємців.

Окрім того, як зазначив Ігор Поліщук, потрібно оголосити конкурс щодо кращої архітектурної композиції на вказаній території.
Перший заступник міського голови Григорій Недопад додав, що на перспективу необхідно звернути увагу на зміни руху наявних маршрутів транспортних засобів, які курсують до Старого міста, аби обмежити автомобільне навантаження, зокрема розвантажити вулицю Братковського, та забезпечити можливість курсування вуличками туристичних автобусів.
Керівник ГО «Бізнес Волинь» Ігор Дильов зазначив, що насамперед потрібно зберегти робочі місця для підприємців. Він зауважив, що більшість підприємців навіть готові змінити вид діяльності та форму торгівлі, аби, наприклад, торгувати виробами народних майстрів.

Він теж висловив сподівання, що до розробки концепції влаштування земельної ділянки зможуть доєднатися підприємців ринку.

На необхідності зробити зі вказаної території привабливий туристичний об’єкт наголосив і голова Волинської організації Національної спілки архітекторів України Тарас Рабан.
Директорка департаменту туризму та промоції міста Катерина Теліпська підняла питання зручного «прокладення» туристичного маршруту від центру до Старого міста, а також забезпечення необхідної туристичної інфраструктури в Луцьку.

«Туристу вистачає одного дня для того, аби побачити Луцьк. Він не залишається навіть на два дні, тому нам потрібно не тільки працювати над концепцією Старого міста, а й створювати нові туристичні об’єкти», – відзначила Катерина Теліпська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Дядя Показати IP 20 Лютого 2018 12:18
Шановні керманичі хочу звернути вашу увагу на центр нашого міста,станьте на площі і гляньте на собор всі криши ржаві,невже неможна виділити кошти на 2-3 відра фарби і закрасьте це неподобство,або заставте попів зробити це добре діло, вони мають немалі кошти з оренди ціх приміщень, то хай підтягнуть животи і лізуть красити кришу або комусь заплатять.Лучани збережемо наше місто
Базарник Показати IP 20 Лютого 2018 12:18
Не дамо! Я тут торгував і торгувати буду!
Бурмило до Базарник Показати IP 20 Лютого 2018 15:51
Ню-ню.
Георгій Показати IP 20 Лютого 2018 14:29
Та балаканина має більш ніж 20-річну історію. Кожна влада вибирає оптимальний для неї період і порушує оте залояжене питання. Закінчується все завжди однаково - з того роя не буде ... . Згадайте хоча би ініціативу по авторинку. А тепер до наших ... . Перше: Аксіома - на даному місці ринок необхідний ! Друге: В якій якості? Торгівля продуктовими товарами ! Прототип "Бесарабка" . Третє: Витягніть із загашників конкурсні пропозиції минулих років, розробіть нові, попередньо чітко і конкретно сформулювавши завдання на проектування. Четверте: Винесіть на громадське обговорення. Пяте. Запропонуйте базарникам прийнятну альтернативу. Бо бздури типу - торгівля народними промислами тільки спровокує натягнути вам на голову тих два порожніх кошики з-під гербарію чи аплікацій. Ви повинні дати собі звіт, що з нашого ринку не буде прототипу Андріївського узвозу чи львівського " Вернісажу" Р.S. В кращому випадку - залишиться все як є .
Носатий дядько Показати IP 20 Лютого 2018 21:06
Заодно заберіть зупинку (за яку селюки ходять сц\ти) у жлоба москвича. А то нова алея парку виходить якраз на місце за зупинкою де селюхи і алконавти сц\ть.
Луцьк Показати IP 20 Лютого 2018 22:59
Обличчя в наших можновладців такі "вдумливі", що спадає на думку: в них бажання заробити і звалити. "Хто як може так і заробляє" - хтось казав з їх кагорти... Замок і замкова площа в лихому стані і щоб залучати туристів, треба починати з їх реконструкції. Особисто мої знайомі (із європейських країн (різних)), бували в нашому Луцьку і говорили, що їм, особисто, подобається, що завгодно, але не замок із мурованої нерівними рядами цегли 20 століття... А людей, що там виживають шкода... Прикро, що про людей ніхто не думає... P.S. Будьте Усі щасливі, бо Ви того варті.
88 Показати IP 21 Лютого 2018 01:35
Зупинка біля старого ринку - це просто повний жах! Почніть з малого, наприклад, облаштуйте людську зупинку. А то там гадюшник і срач, де зявляється одне рефлекторне бажання - блювати.
Луцьк європейський Показати IP 5 Лютого 2020 13:05
порозбещували тих нероб з старого ринку, вони тепер будуть все місто терроризувати. Хто буде приєднуватися до того міста, якщо такий безлад

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus