USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Стрілянина в Харкові: убитий свідок у справі Вороненкова

25 Жовтня 2019 20:32
Загиблий у перестрілці в Харкові був свідком у справі про вбивство колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова. Про це theБабелю повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

Вона розповіла, що влітку 2017 року поліція затримала загиблого разом з іншою особою, яку нині обвинувачують у вбивстві Вороненкова. «Хочу наголосити, що цей свідок не був основним, оскільки інформації щодо вбивства Дениса Вороненкова під час слідства він не надав», — підкреслила Максимець. Вона також висловила сумнів, що це вплине на перебіг судового процесу проти встановлених слідством виконавців вбивства.

Максимець підкреслила, що підозра убитому не оголошувалася. «Ми будемо співпрацювати з правоохоронними органами Харкова, які розслідуватимуть сьогоднішню подію та перевірятимуть інформацію щодо можливого звʼязку цих подій з нашим розслідуванням [вбивства Вороненкова]», — підкреслила речниця прокуратури.

Як розповів виданню «Ґрати» адвокат Святослав Пархоменко, який захищає Олександра Лося, підозрюваного в організації вбивства Вороненкова, загиблим є Володимир Ворох. За його словами, той начебто мав інформацію про вбивство росіянина і повинен був свідчити в суді. Вороха затримали влітку 2017 року саме разом з Лосем.

Як повідомлялося, у Харкові біля супермаркету «Восторг» на вулиці Клочківській близько 12:00 сталася стрілянина. В результаті перестрілки загинула одна людина. Згодом один з учасників перестрілки підірвав себе гранатою на залізничному вокзалі.

Колишнього депутата Держдуми від фракції комуністів застрелили в центрі Києва біля готелю Premier Palace 23 березня 2017 року.

Пізніше нападник, у якого знайшли декілька посвідчень особи, у тому числі учасника бойових дій, теж помер у лікарні від вогнепальних ран, які йому завдав охоронець Вороненкова.

Ексдепутат Думи переїхав до України у 2016-му і дав свідчення у кримінальній справі проти Віктора Януковича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus