USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Суд, який усунув Супрун від виконання обов'язків, уже не мав існувати, – Шабунін

5 Лютого 2019 22:33
Окружний адмінсуд Києва, який ухвалив рішення усунути Уляну Супрун від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я, мали давно розформувати в межах судової реформи, однак президент Петро Порошенко навмисне не став цього робити.

Про це написав глава Центру протидії корупції Віталій Шабунін, передає Гордон.ua.

«Це той самий реформований київський адмінсуд, який повернув на посаду (голову Держфіскальної служби Романа) Насірова. Із великою вірогідністю той же реформований суд 15 лютого взагалі зніме Супрун із посади», – зауважив Шабунін.

На його думку, за подіями стоїть президент України Петро Порошенко.

«Суд узагалі мав бути розформованим, проте якось так сталося, що саме він зник з указу президента. А знаєте, чому саме з цим судом трапилася така прикра випадковість? Бо саме в ньому розглядаються позови до всіх центральних органів влади», – стверджує глава ЦПК.

«Петре Олексійовичу, не стримуйте себе. Давайте вже з тою Супрун, як із (депортованим лідером партії «Рух нових сил» Михайлом) Саакашвілі: мішок на голову – і в літак. Те, що ви зараз робите руками Окружного адмінсуду Києва, – по суті, те саме», – додав Шабунін.

Уродженку США Супрун призначили в.о. міністра охорони здоров’я в липні 2016 року. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що подасть її кандидатуру на призначення міністром, щойно коаліція визначить спільну позицію щодо цього питання.

Окружний адміністративний суд Києва за позовом нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука 5 лютого заборонив Супрун виконувати обов’язки глави відомства. У суді пояснили, що перебування у статусі в.о. понад два з половиною роки не передбачено законодавством. Окрім того, Супрун не заявила про відмову від американського громадянства, що не давало їй права брати участь у засіданнях Кабінету Міністрів.

Кабінет Міністрів має намір оскаржити рішення Окружного адміністративного суду Києва.

Порошенко 5 лютого заявив, що «повністю підтримує» Супрун, і сподівається, що істину у справі встановить Верховний Суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 6 Лютого 2019 04:34
А шо то воно таке, що коментує рішення суду. Її не зняти а повісити треба за наругу над людьми з тими дебільними реформами...
Анатоль_ Бідзюра до 123 Показати IP 6 Лютого 2019 10:18
Уляна Супрун все робить правильно. Шугонула медичну мафію і розкрадання нею мільярдів, котрі мали надходити в медицину, припинила. Вам знову щось не так "123".
УКРАїНЕЦЬ Показати IP 6 Лютого 2019 05:35
Не може міністр бути в.о.стільки часу.Це вже "перебір".Уряд має визначитись.
скептик Показати IP 6 Лютого 2019 10:46
щось у шабуніна проблеми з логікою. якщо порох підтримує сперуниху і кришує суд, то рішення суду мало б бути іншим. а так хльопчикові варто було б спочатку вивчити основи права
анон Показати IP 6 Лютого 2019 10:50
ніхто її не усуне бо харант за неї обома руками . видно в америці сильно просять за її.. хоч би поставили з вищою медичною освітою людину . а не з коледжем. А взагалі невже в Україні достойних нема . щоб оце чудо заокеанське керувавало нами ???
Никита Показати IP 12 Лютого 2019 03:31
Недоминистра Супрун лишили полномочий горе то какое ее реформа это полный геморой для Украинцев как и она сама со всей своей командой реформаторов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus