USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Суд відхилив позов горе-юристів: депутати Луцькради подали його не до того суду

16 Березня 2018 16:38
Волинський окружний адміністративний суд відмовив у відкритті провадження за заявою чотирьох депутатів Луцької міської ради, адже обранці громади, серед яких – юрист і кандидатка юридичних наук, не розібралися в визначенні виду правового спору і направили свій позов не за адресою.

Так, у відповідь на позов депутатів Юлії Вусенко, Миколи Федіка, Павла Данильчука та Петра Нестерука Волинський окружний адміністративний суд видав ухвалу про відмову у відкритті провадження у справі, адже позов не належить до його юрисдикції.

Нагадаємо, на останньому засіданні сесії міської ради, яке відбулося 1 березня, депутати проголосували про виділення земельних ділянок на умовах оренди ТОВ «Житловий квартал» під спорудження нових житлових будинків, частину площі яких мають передати на потреби пільгової квартирної черги в Луцьку. Своєю чергою, активісти та окремі депутати ініціювали блокування роботи сесії, аби унеможливити прийняття цього рішення.

Опісля депутати Юлія Вусенко, Павло Данильчук, Петро Нестерук і Микола Федік направили в адміністративний суд позов до Луцької міської ради «про визнання протиправним та скасувати рішення».

Волинський окружний адміністративний суд, своєю чергою, відмовився відкривати справу, адже такий позов «не належить розглядати за правилами адміністративного судочинства», оскільки йдеться не про публічно-правовий спір.

«Позов про визнання протиправним та скасування рішення Луцької міської ради від 01.03.2018 року № 38/27 «Про надання ТОВ «Житловий квартал» на умовах оренди земельної ділянки для будівництва та обслуговування нежитлових приміщень на вулиці Рівненській, 119», предметом якого є перевірка правомірності прийняття цього рішення, не може бути розглянутий за правилами КАС України», – зазначено в ухвалі суду.

Отож, оскільки «позов не належить розглядати за правилами адміністративного судочинства», Волинський окружний адміністративний суд відмовив у відкритті провадження.

Зі своїм позовом депутати мали би звернутися до Луцького міськрайонного суду, адже зазначений спір підлягає вирішенню в порядку цивільного судочинства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Андрій Показати IP 16 Березня 2018 17:00
І вцьому суді хабарники, куди ж подавати позови?
Ната Показати IP 16 Березня 2018 17:13
Суд не відхилив позов. Суд роз"яснив, що даний позов розглядається в іншому провадженні (цивільному, а не адміністративному), що не позбавляє права позивача (позивачів) звернутися за захистом своїх прав, якщо вважає, що вони порушені, до Луцького міськрайонного суду Волинської області хоч завтра.
Кхе Показати IP 16 Березня 2018 17:46
Суд таку дурню написав, що на лоб не налазить це чкраз чисто їх підсудність .
Апчх*й до Кхе Показати IP 16 Березня 2018 18:07
Це ви шановний дурню написали, - це не підсудність адмінсуду. Рекоменду. уважно прочитати нові процесуальні кодекси, перед тим як дуркувати .
Кхе до Апчх*й Показати IP 16 Березня 2018 18:36
Шановний читайте мат частину. Нові кодекси тут не до чого ,суддя посилається на правову позицію , яка тут не може застосовуватись бо чітко каже ,що спір по цпк виникає тоді коли рішення реалізоване у даному випадку шляхом укладення договору оренди , а коли оспорюється рішення, яке не вичерпало свою дію, тобто договір оренди не укладений і немає запису в держреєстрі то це 100% КАСУ , суддя тупо справу «скинув».
Кхе до Апчх*й Показати IP 16 Березня 2018 18:40
І ще одне нові проц кодекси дійсно земельні спори дійсно відносить до цпк , але зем спір виникає тоді коли закінчується спір публічно-правовий тобто тоді коли , як у даному випадку, укладається договір оренди зд і це реєструється.
987 Показати IP 16 Березня 2018 18:03
два дє*іла ето сіла, трі дє*іла - ето мощь
Анонім Показати IP 16 Березня 2018 19:42
Як би то петькі сказали яку акцизку на клеїти і скільки градусів горілку зробити щоб продавалася то він би бистро вам розказав показав і формулу намалював
Кличко Показати IP 17 Березня 2018 00:19
Договір оренди укладено і зареєстровано 07.03.18. Не встигли
Кхе до Кличко Показати IP 17 Березня 2018 12:40
Ну тоді так, тоді це цпк.
скептик Показати IP 18 Березня 2018 09:29
дивують власне рішення КС та постанова ВСУ. законом України "Про місцеве самоврядування" не визначено поняття ненормативних актів органу місцевого самоврядування. будь-яке рішення органу місцевого самоврядування, якщо воно порушує права третіх осіб, може бути оскаржене в суді. хоча предметом позову є оскарження рішення , яке стосується земельних відносин, тому згідно ч.1 ст.19 ЦПК України така справа повинна розглядатись в порядку цивільного судочинства

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus