USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Блокування, дискотека та «зустрінемо разом весну»: «гаряча» сесія Луцькради у фото

1 Березня 2018 17:11
Несамовиті активісти та депутати, гучна музика у залі засідань, жбурляння документів в обличчя, штовханина та бійки і рекордна сесія міськради, що тривала з ранку 28 лютого до перших годин весни: найбільш драматична та запекла сесія Луцької міськради – у фоторепортажі Інформаційного агентства Волинські Новини.

До початку 38-ї сесії міськради 28 лютого було складно спрогнозувати, наскільки високим буде градус люті та деструктиву у залі засідань. Депутати жеребкуванням визначали дату телевізійних ефірів, жертвували кошти на потреби Волинського обласного госпіталю для ветеранів війни, проводили останні засідання постійних комісій.

Втім, суперечка виникла вже під час затвердження порядку денного сесії. Представники фракцій «Народний контроль», «Самопоміч», ВО «Свобода» та «Солідарність» наполягали на тому, аби не розглядати проекти рішень щодо надання ТОВ «ЖИТЛОВИЙ КВАРТАЛ» на умовах оренди земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирного будинку на вулиці Вороніхіна, 37 та на вулиці Рівненській, 119.

Голова фракції «Народний контроль» Павло Данильчук наполягав на тому, що йдеться нібито про дерибан комунальної землі і ділянки потрібно обов’язково виставити на продаж через аукціон. Своєю чергою, голова земельної комісії Євгеній Ткачук пояснював, що забудовник придбав на ділянках об’єкти нерухомості, надає частину житлової площі у новобудовах на потреби пільгової квартирної черги.

Після того, як за підсумком кількох голосувань ці питання не змогли вилучити з порядку денного, конструктив у дискусії остаточно зник: протестувальники вдалися до відвертих провокацій разом із сумнозвісним «професійним активістом» Сергієм Рижковим.
Сергій Рижков
Сергій Рижков
Вони намагалися заблокувати президію ради, Павло Данильчук приніс у залу засідань динамік, ввімкнувши гучну музику, а згодом агресивно жбурнув текстом регламенту міськради в обличчя секретарю ради Григорію Пустовіту.
«Ті, хто кричать, нічого корисного для міста не зробили», - стверджував Євгеній Ткачук.
Євгеній Ткачук
Євгеній Ткачук
«Юра, ти за рік не спромігся почистити канали у парку, чого ти хочеш зараз досягти? Коли ти прозвітуєш, що зробив за рік? Тобі треба влаштуватися на роботу і йти працювати», - апелював до одного з протестувальників, екс-заступника міського голови Юрія Моклиці, голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук.
Юрій Моклиця
Юрій Моклиця
Через наполегливі спроби Павла Данильчука та його «групи підтримки» зірвати сесію до розгляду питань порядку денного депутати не змогли перейти до обіду.
Натомість противники розгляду двох земельних питань влаштовували штовханину у сесійній залі, намагалися нищити мікрофони, а Сергій Рижков вступив у сутичку з представниками муніципальної варти. «Ще раз будете мене рухати, молода дама, вщипну Вас за д*пу», – говорив він до однієї з працівниць муніципальної варти, яка, з його слів, тримала його за руки. Дії Рижкова щодо однієї з працівниць очільниця муніципалів Юлія Сиротинська назвала спробою сексуального домагання та попросила активіста «застебнути ширінку».
Попри несамовитий спротив деструктивної меншості та активістів, більшості депутатів міськради таки вдалося розпочати розгляд питань та затвердити низку важливих для міста рішень, наприклад, щодо скверу авіаторів.
Григорій Пустовіт
Григорій Пустовіт
Лише ближче до вечора вдалося ухвалити зміни до бюджету міста на 2018 рік. Після невдалої провокації з динаміком представники чотирьох фракцій обрали тактику нескінченного затягування сесії: вони просили перерви на 20 хвилин від кожної фракції під час розгляду кожного питання.

Шабашем та клоунадою назвав події у міськраді депутат Олександр Козлюк, коли о 22 годині депутати не змогли розглянути навіть половини питань.

«Тарас Шляхтич просить перерву на 20 хвилин і оголошує флешмоб «зустрінемо разом весну», - пожартував Пустовіт після того, як голова фракції «Самопоміч» попросив оголосити чергову перерву. Слова головуючого справдилися: через блокування та затягування сесії депутати були змушені зустрічати перші години весни вночі 1 березня у залі засідань.

Саме після півночі нарешті дійшла черга до розгляду двох найдраматичніших питань. Протестувальники вирішили знову активізуватися, ввімкнувши гучну музику. Після того, як муніципалам вдалося відібрати у Данильчука динамік, у хід пішло гупання порожніми пляшками, жбурляння пляшок в опонентів, волання «ганьба» та кулаки.
В черговий раз «відзначилася» скандальна екс-секретар міськради Юлія Вусенко. Вона вигукнула депутату Євгенію Ткачуку фразу «пішов на х#й» та показала непристойний жест середнім пальцем. Заспокоїти її взявся патрульний, який знаходився поруч.
Юлія Вусенко
Юлія Вусенко
Незважаючи на такий спротив, депутати все ж змогли проголосувати за вказані проекти рішень і зрештою далеко за північ завершити розгляд усіх питань.
Сергій Була
Сергій Була
Павло Данильчук
Павло Данильчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
123 Показати IP 1 Березня 2018 18:22
Більших д*білів як усенко да данильчук ще в міській раді не було...
Мир Показати IP 1 Березня 2018 18:32
Кумедні фото.циркачі. Люди! і це наша влада. Вперед до найкращого..Соромно
Фіма Показати IP 1 Березня 2018 18:42
Павуки в банці .....фуууу гидоття а не влада....
Як не здогадалися Показати IP 1 Березня 2018 18:45
Треба було облити динамiк водою, або ж розетку, до якого пiдключили його. Це й зупинило б "дискотеку". А побилися даремно.
Уважний Показати IP 1 Березня 2018 19:09
На першому фото добросовісний пан Рижков, чесний і справедливий, стирив бутилку води)))
Vova Показати IP 1 Березня 2018 19:39
Гнати їх звідти, п**ячи лопатою по спині
Мирон Показати IP 1 Березня 2018 20:11
А данильчук-недоучка пузо добре наїв, видно непогано живеться паразиту, а якого милого там губу малютіна роззявила, теж добрий фрукт, одні д*біли позбирались, а вже за те чорнороте чудо то немає що говорити
987 Показати IP 1 Березня 2018 21:04
ФСБ дало Данильчуку передих у вигляді «турботи» за місто, щоб потім вкинути у чергове завдання з хаотизації суспільства. Досить згадати його напруги з перенесення встановлення пам’ятника Бандері до кнайпи «Буратіно».
Ха ха! Показати IP 1 Березня 2018 21:19
Диванники привіт! 216 076 за 2014 р.
Ольга Показати IP 1 Березня 2018 21:54
Прозора стаття про вусенків https://p-p.com.ua/news/drugyna-donetskogo-smotryashchogo-vidpravlyae-deputata-v-ato/
з Луцька Показати IP 1 Березня 2018 22:07
Данильчук так хотів заробити на земельці,а тут так обломався...
Srakonis Показати IP 1 Березня 2018 22:12
ліпше зайнялися би сексом одині з одними!!!!!!!!!!!!!!!!
srakonis Показати IP 1 Березня 2018 22:21
Як соромно Боже ААААААА!!!!!!!!!!!!!! Дебіл"їди.
сраконіс Показати IP 1 Березня 2018 22:27
до чого там дурники з муніципалів чи ментів , нехай вони хоч за голови себе кусають - як страшно Луцьк чого мовчиш!!!!!!!!!!!!!!!!
Андрій Показати IP 2 Березня 2018 09:49
хай ніколайчук і рижков краще до сьоржика в гості знов зайдуть) подвір’я потрібно повитирати))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus