USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Судитимуть екскерівника Волинської митниці, який збирав компромат на свого підлеглого

3 Вересня 2019 15:28
Прокуратура Київської області скерувала до суду обвинувальні акти стосовно колишнього начальника Волинської митниці, який збирав компромат на свого підлеглого та його сім'ю.

Про це на своїй сторінці у фейсбук написав прокурор Київської області Максим Киричук.

Зокрема, один з обвинувальних актів стосовно колишнього виконувача обов’язків заступника голови ДФС України - начальника Волинської митниці ДФС скеровано до суду за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 182 КК України (незаконне збирання та зберігання конфіденційної інформації про особу).

Так, досудовим слідством встановлено, що обвинувачуваний, обіймаючи посаду начальника Волинської митниці ДФС, керуючись мотивом особистих неприязних відносин, вів спостереження за своїм підлеглим працівником – керівником одного з митних постів Волинської митниці ДФС та членами його сім´ї. Вказану інформацію отримував та зберігав з метою скомпрометувати підлеглого у майбутньому. При цьому, посадовець порушив низку конституційних прав громадян на недоторканість приватного життя, особисту та сімейну таємницю.

Крім цього, прокуратурою до суду скеровано ще один обвинувальний акт стосовно вказаного посадовця митниці, а також двох його підлеглих інспекторів митниці, які отримували неправомірну вигоду від фізичних осіб за безперешкодний проїзд через державний кордон України.

Також задокументовано факт заподіяння державному бюджету збитків у сумі понад 300 тис. грн, внаслідок зловживання своїм службовим становищем начальником Волинської митниці ДФС та інспектором митного поста.

Зокрема, досудовим розслідуванням встановлено, що через Волинську митницю ДФС з Республіки Польща на територію України реально ввезено спецтехніку для ремонту доріг. Однак, з метою ухилення від сплати до державного бюджету митних платежів посадові особи митниці вивезення товару провели лише на паперах, в дійсності ж техніка лишилась на території України.

Крім того, колишній начальник Волинської митниці ДФС обвинувачується у незаконному придбанні та використанні спеціального технічного засобу для отримання конфіденційної інформації, який вилучений в останнього під час проведення слідчих дій.

Загалом щодо чотирьох працівників митниці, у тому числі колишнього керівника митниці, скеровані до суду обвинувальні акти за ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 359, ч. 1 ст. 182 КК України.

Нагадаємо, мова йде про ексначальника Волинської митниці ДФС Віктора Кривіцького.

Віктор Кривіцький приступив до роботи на посаді виконувача обов’язків керівника Волинської митниці ДФС у жовтні 2016 року. У грудні 2016 року Кривіцького призначили начальником Волинської митниці ДФС.

Як повідомлялося, на Волині спалахнув скандал у зв’язку із заявами працівника митниці Петра Євтушка про те, що її очільник Віктор Кривіцький був причетний до незаконної схеми ввозу товарів із Польщі. Так, переповнені товаром автомобілі на митниці нібито фіксують як порожні. Своєю чергою, на міжнародних пунктах пропуску це заперечують, а за справу взялися прокуратура та СБУ. Після того, як Петро Євтушок публічно розповів про корупцію на митниці, його звільнили «за перевищення службових повноважень».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вася Показати IP 3 Вересня 2019 16:26
Подивіться йому в очі, він розкаявся ...
Василь Показати IP 3 Вересня 2019 19:07
Не смішіть мої підкови, хто ж його посадить? Він же ж пам'ятник
Сивий Показати IP 3 Вересня 2019 21:19
Ще Шегині треба почистити, тому що там дальше контрабанда процвітає
Міліціянт Показати IP 3 Вересня 2019 22:17
Я теж збираю компру, з відкритих джерел, на кого хочу. Правда, я не був таможніком, не наскладав мішків з грошима, тому, проти мене, ніхто нічого не порушить. Порушують справи, щоб - видоїти і - виплюнути.
Коля Показати IP 3 Вересня 2019 22:45
Контрабанда була і буде ,можливо зменшаться об‘єми
нім Показати IP 4 Вересня 2019 09:37
Цікаво, а чому цей Максим Киричук ще на посаді прокурора?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus