USD 39.80 40.15
  • USD 39.80 40.15
  • EUR 40.05 40.30
  • PLN 10.00 10.18

Суровікін був секретним VIP-членом Вагнера, – CNN

30 Червня 2023 14:40
Російський генерал Сергій Суровікін був таємним членом приватної військової компанії Вагнер. Він входив до кола високопоставлених російських військових, які були VIP-членами компанії Євгена Пригожина.

Про це повідомляє CNN.

Американське видання, посилаючись на ексклюзивні документи, зазначає, що Суровікін та ще 30 інших високопоставлених російських військових і розвідників були почесними членами ПВК.

«Було відомо, що Суровікін мав зв’язки з групою найманців, але документи викликають сумніви в близькості високопоставлених російських військових і Вагнера», – йдеться у матеріалі.

CNN зазначає, що залишається незрозумілим, що передбачає VIP-членство Вагнера, зокрема, яка фінансова вигода. Приватна військова компанія не відповіла на запити видання.

Читати ще: ISW назвав причини припинення заколоту Вагнера. Варіанти розгортання подій далі

Суровікін з початку жовтня 2022 року командував окупаційними військами РФ в Україні. У січні 2023 року на цю посаду призначили начальника Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов, а Суровікін став його заступником.

Раніше повідомлялося, що Суровікін міг знати про плани Пригожина провести заколот. І 25 червня його нібито затримали й відправили в СІЗО Лефортово. Зазначалося, що генерал не виходить на зв’язок. Напередодні росЗМІ написали, що Суровікіна не арештували, а допитали – і відпустили.

Проте американська розвідка підтвердила затримання генерала Суровікіна. Про це пише The New York Times з посиланням на американських чиновників, знайомих із розвідданими.

Співрозмовники NYT сказали, що не можуть надати додаткову інформацію і зазначили, що звіти розвідки не є остаточними.

Американські чиновники також не сказали, чи був Суровікін офіційно заарештований, чи просто затриманий для допиту.

Крім того, високопоставлений дипломат країни НАТО сказав, що однозначних підтверджень статусу Суровікіна не вистачає, але відповідь прессекретаря Кремля Дмитра Пєскова у четвер, в якому він не коментував місце перебування генерала, побічно підтверджує його затримання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Уася Показати IP 30 Червня 2023 14:57
проблеми "індейців" - нас не цікавлять, цей "жабо-гадюкінг" в рашці чимось страшним закінчиться, невідомо коли, але нам - ****й.
?! Показати IP 30 Червня 2023 19:45
Повією пітухана прігожина він був.
Анонім до ?! Показати IP 30 Червня 2023 21:53
Не шановнi де Ви виховувались,де освiту здобували,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus