USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Священник і паламар, які відспівували гінеколога з коронавірусом, чекають результатів аналізів

4 Квітня 2020 15:36
Священник і паламар, які були присутні на похороні луцького гінеколога Ореста Тимчака, у якого після смерті виявили коронавірус, нині перебувають у самоізоляції й чекають результатів аналізів.

Про це повідомив голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії ПЦУ Віталій Собко.

«Священик, який відправляв похорон, перебуває вдома на карантині, в самоізоляції. Але про те, що він заразився, я вперше чую, – прокоментував протоієрей. – На карантині в самоізоляції також перебуває і паламар. Знаю, що паламар зробив аналіз і чекає на результат. То я думаю, що і священник зробив».

Нагадаємо, 66-річний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Орест Тимчак помер 29 березня в інфекційній лікарні. Основна причина смерті – серцевий напад. Прощалися із покійником 30 березня у нижньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору Луцька. 31 березня тут здійснили дезінфекцію.

Читати ще: Як у Луцьку хоронитимуть людей, померлих від COVID-19

4 квітня стало відомо, що лікар і медична сестра, які робили розтин хворого на коронавірус гінеколога, отримали позитивні результати тесту на COVID-19. Результати ще однієї медсестри очікують.

Нагадаємо, днями Митрополит Луцький і Волинський Михаїл розповідав, що священники робитимуть тести на коронавірус, якщо буде така змога.

«Щойно буде така можливість, ми все зробимо. Але я впевнений, що наші храми ніколи не будуть місцем, на яке вкажуть пальцем – от розсадник бактерій», – додав він.

До слова, Віталій Собко також розповів, що наразі церковники ще не визначилися, як здійснювати службу на Великдень.

Читати ще: Чи йти до церкви на Великдень? Думка волинських священників

«З приводу планів на Великдень, то поки не знаю, як це буде. Має засідати священний синод нашої церкви, там це питання буде розглядатися. І коли нам буде точно відомо, як це буде виглядати, зокрема в соборі, тоді ми про це повідомимо», – резюмував представник ПЦУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ТЕСТИ Показати IP 4 Квітня 2020 19:04
так скільки часу ті тести мають робитися ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus