USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Світловідбивач може врятувати життя: лучанам розповіли, як правильно користуватися флікерами

25 Листопада 2022 19:06
У Луцьку патрульні поліцейські організували акцію, під час якої пояснили пішоходам, як користуватися флікерами, щоб «стати видимими» на дорозі в темну пору доби.

Як розповіла Суспільному Волині начальниця відділу зв’язків із громадськістю управління Патрульної поліції Волинської області Ольга Шмігель, такі світловідбиваючі елементи можуть мати будь-який вигляд, наприклад: браслети, наклейки, стрічки, жилети, елементи одягу або навіть рефлективний одяг. Їх слід кріпити на одяг, зокрема на руки та ноги.

«Якщо буде жилетка світлоповертальна, то це взагалі буде прекрасно. Чим світліший одяг, і якщо на ньому є полоски світловідбиваючі, тим краще для пішоходів», – говорить інспекторка поліції.

Зі слів Ольги Шмігель, ввечері, а особливо коли в місті є проблеми з електропостачанням, пішоходів практично не видно, тож світловідбивачі можуть врятувати життя.

Флікери для патрульної поліції, які роздають дітям у школах, впродовж п’яти років постачає консульство Республіки Польща. Ольга Шмігель каже: діти кріплять флікери на рюкзаки, тож таким чином вдається привертати увагу батьків.

За відсутність у пішоходів світловідбиваючих елементів у темну пору доби, додала інспекторка, передбачений штраф у розмірі 255 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 25 Листопада 2022 19:42
Будь ласка, переходячи дорогу, хоча б трішки світіть ліхтариком телефона на себе, а не лише під ноги. Дайте додаткову можливість побачити вас трішки раніше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus