USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

Тариф на електроенергію буде підвищений, – міністр

24 Травня 2024 16:24
В Україні зросте тариф на електроенергію. Відповідне рішення буде ухвалено урядом до кінця травня.

Про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко на годині запитань до уряду у Верховній Раді в п’ятницю, 24 травня, передає Кореспондент.

«Це питання на розгляді, сьогодні ми проводимо остаточні розрахунки, рішення буде ухвалено в найближчий тиждень, тобто до кінця травня... Ми наразі розглядаємо диференційований підхід. Я не думаю, що буде просто один тариф змінено на інший – буде диференціація залежно від обсягів споживання електроенергії», – заявив міністр.

Читати ще: Як ставляться українці до підвищення тарифів на світло для ремонту інфраструктури. Опитування

Галущенко пояснив, що сьогодні тариф на світло для населення не покриває собівартості виробництва електроенергії. А такі компанії, як Енергоатом та Укргідроенерго, виплачують різницю між ринковою ціною кіловат-години й тарифами для населення в межах виконання спеціальних зобов’язань із забезпечення доступності е/е для побутових споживачів (ПСО).

Нагадаємо, з 1 червня 2023 року Кабмін підвищив тарифи на електроенергію для населення – до 2,64 грн/кВт-год. А 30 червня минулого року в Україні суттєво подорожчала електроенергія для бізнесу.

Кілька днів тому стало відомо, що в Україні підвищили граничні ціни на електроенергію для бізнесу. Вони почнуть діяти з 1 червня.

Читати ще: Світла може не бути не лише влітку: «Укренерго» закликає готуватися до непростої зими

Тарифи для населення не переглядалися, але це питання знову з’явилося на порядку денному після ударів по РФ енергетиці України цієї весни. Було виведено з ладу більшість ТЕС, а також пошкоджено деякі ГЕС. Уряд планує отримати додаткові кошти на ремонт та відновлення енергооб’єктів шляхом підвищення тарифу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сергій Нілус Показати IP 24 Травня 2024 17:04
вочевидь після цього влаштують штучний голод
Фіма до Сергій Нілус Показати IP 24 Травня 2024 17:38
Цікаво, більшість обленерго в приватних руках, отримують прибуток собі в карман, а ремонт,як завжди за рахунок народу......
дідо Показати IP 24 Травня 2024 17:56
давно пора.
Анонім Показати IP 24 Травня 2024 18:01
Це і було зрозуміло. У нас ринкові відносини, хочете щоб люди воювали - платіть..
Корiнний лучанин до Анонім Показати IP 24 Травня 2024 19:19
Як зв'язати ринковi вiдносини I "хочете щоб люди воювали-платiть" . А хто не хоче щоб люди воювали-не платит.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus