USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Три голи за п’ять хвилин, або Героїчна перемога «Волині» над «Прикарпаттям». Фоторепортаж

11 Серпня 2019 10:26
Незважаючи на те, що гра з «Прикарпаттям» повинна була проходити без уболівальників, футболісти луцької «Волині» у цей день були налаштовані лише на перемогу, адже в попередніх двох турах лучани набрали лише одне очко, що є не надто вдалим результатом, зважаючи на завдання команди – вихід до Прем’єр-ліги.

На гру третього туру Першої ліги до Луцька приїхав лідер турнірної таблиці після двох турів – івано-франківське «Прикарпаття». Гості громили своїх суперників у попередніх турах: з однаковим рахунком – по 3:0 – були переможені «Минай» та «Авангард», хоча заради справедливості варто відзначити, що краматорці отримали технічну поразку за участь в грі футболіста, який був не внесений до рапорту арбітра матчу, а сама гра між «Прикарпаттям» та «Авангардом» тоді завершилася нічиєю – 2:2. Гості з Прикарпаття прагнули продовжити свою переможну ходу, однак, забігаючи наперед, скажемо, що сьогодні був день «Волині».

Команди виходили на поле, а навколо звучало «волиняни, вперед!» – це луцькі ультрас не стали миритися з тим, що матч через санкції відбувається без глядачів, і організували перегляд гри поблизу стадіону.
Для «Авангарду» цей матч був першим у цьому розіграші Першої ліги, тож диктор запросив капітанів команд Сергія Сімініна та Романа Бочкура підняти прапор України під час виконання Державного Гімну.
Підкидання монетки, командне фото і матч розпочався. Лучани на правах господарів агресивніше розпочали гру, зокрема вже на 3 хвилині небезпечно пробивав Неплях, але з вигідної позиції влучив у руки голкіперу «Прикарпаття». Господарі продовжили нагнітати і вже на 10 хвилині помилкою гостей у захисті міг скористатися Пономар, але удар нападника «Волині» неймовірним чином відбив Піцан.
«Хрестоносці» подовжували створювати моменти і втрачали їх – своїми шансами для взяття воріт не скористалися Бартулович, Кожанов та Неплях, який запустив «кулястого» над воротами.
Поки лучани «розважалися», створюючи моменти і не реалізовуючи їх, гості почали трохи оговтуватися. Досвідчений Неділько, який потрапив у збірну минулого туру, був вимушений рятувати свою команду після удару Борисевича, ще одним дзвінком став удар Француза після кутового – цьогоразу волинян врятувала стійка. А вже згодом «Прикарпаття» досягнуло свого: після навісу з кутового м’яч опинився на правому фланзі, звідки відбулася скидка прямо на голову Барчуку, який головою відкрив рахунок у матчі – 0:1. Як тут не згадати відоме футбольне правило: не забиваєш ти – забивають тобі.
Лучани продемонстрували хорошу реакцію на пропущений м’яч і побігли відіграватися, проте проблемою знову стала реалізація. Спочатку Хагназарі не реалізував вихід сам-на-сам, а гарматний удар Кожанова злету після подачі з кутового пролетів в лічених сантиметрах над перекладиною.
Лучани тиснули, але забили знову гості: Кузьмин головою замкнув хорошу подачу партнера на другій доданій до першого тайму часу хвилині – 2:0.
Здавалося б, якщо прикарпатці зуміли забити двічі за тайм і не пропустити, то чому цього не зможуть зробити «хрестоносці». Після перерви головний тренер Андрій Тлумак показав, що сьогодні його команда не збирається здавати просто так: він посилив гру, випустивши на поле швидкого Волошиновича замість Пономаря. Той одразу мав шанс відзначитися, але не зумів замкнути прострільну передачу з флангу. Натомість гості відповіли небезпечним ударом зі штрафного Конкольняка – Неділько, витягнувшись у струну, ліквідував небезпеку.

На 60 хвилині тренерський штаб господарів вирішив, що сьогодні вже немає що втрачати і на позицію центрального нападника вийшов центрбек Міха Горопевшек, який добре грає головою на стандартах біля чужих воріт. Як не дивно, така заміна спрацювала. Спочатку словенець на 64 хвилині скинув м’яча головою на Кожанова, який у падінні відіграв один м’яч – за стадіоном одразу ж з’явився чорний дим, який символізував святкування ультрас «хрестоносців».
Чорна курява ще не до кінця встигла розвіятися, як автор гольової передачі у першому голі вже сам головою замкнув подачу з флангу Сімініна на 65 хвилині – 2:2 і пас плюс гол Горопевшека.
Гості ніяк не могли оговтатися від такого перебігу матчу, а лучан все продовжували нагнітати, відчуваючи підтримку фанатів, які співали своїх пісень за межами стадіону. На 67 хвилині Кожанов отримав пас з глибини поля і вийшов на побачення з голкіпером «Прикарпаття», вперше у цьому матчі вивівши свою команду вперед. Денис разом з партнерами побігли святкувати до лави для запасних, а прикарпатці, своєю чергою, ніби не могли зрозуміти, що відбулося.
«Хрестоносці» могли забивати ще більше, але Хагназарі вкотре показав проблему лучан з реалізацією моментів, зіпсувавши вихід віч-на-віч. Не дивлячись на це, волиняни в подальшому продемонстрували організовану гру в захисті та довели матч до перемоги.
На післяматчевій пресконференції Андрій Тлумак не приховував емоцій, заявивши, що всі – від членів персоналу, тренерів та до самих футболістів – це одна команда, що й було продемонстровано.
У наступному турі лучани поїдуть в гості до «Миколаєва», тож вже за тиждень вболівальники дізнаються, чи зуміють «хрестоносці» продовжити свою переможну ходу.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Фан Показати IP 11 Серпня 2019 13:42
Є "Пепсі-Кола" є "Кока-Кола", а в Луцьку спонсором команди виступає якась невідома нікому "Авто-Кола" ! Але хлопці при ній добре заграли ! Цікаво, а податки в міську казну платять ?
Не к.лучанин до Фан Показати IP 11 Серпня 2019 19:21
з тебе такий фан як з х...молоток! не позорся!
Pepsi до Фан Показати IP 12 Серпня 2019 00:48
Мені перемога цікава, Не платять і до сраки!) Аби вигравали! Ніхто не платить... Закони дибільні!
Богдан Сташинський Показати IP 11 Серпня 2019 20:19
Треба відзначити не дуже помітну, але чітку та надійну гру на хорошому професійному рівні Тараса Михалика .... А взагалі браво "ВОЛИНЬ" !!!
Сумрак Показати IP 11 Серпня 2019 21:43
Михалик відіграв на належному рівні!
Фан до Не к лучанин Показати IP 12 Серпня 2019 07:05
Не дружиш з гумором !? Тяжко буде по життю ... В коменті докір владі і ТСОУ за безгосподарність !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus