USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

«Це порятунок життя»: Тетяна Єремеєва про облаштування на території Луцького пологового госпіталю для хворих на COVID-19

15 Жовтня 2020 16:51
Хворі на коронавірус - такі ж люди, як і ми. А протистояння у Луцьку щодо облаштування на базі Луцького клінічного пологового будинку госпіталю для хворих на COVID-19 схоже на ситуацію з автобусом в Санжарах.

«Іспанський сором», - написала головний лікар «Центру хірургії ока ім. проф. Загурського» Тетяна Єремєєва у фейсбуці.

«Хворі на коронавірус - це такі ж люди, як і ми всі. Це чиясь мама, бабуся , свекруха, батько, син тощо.

Хворому на COVID -19 з низькою сатурацією треба найголовніше надати можливість доступу до кисню, і це чим швидше. Це порятунок життя для пацієнта.

У окремому корпусі з замкнутою вентиляційною системою лікувального комунального закладу міста є можливість надати допомогу 64 пацієнтам.

Це критично важливо забезпечити таку можливість швидко. У нас немає часу і фінансів будувати нові лікувальні заклади.

Дуже шкода, що всі попередні очільники департаментів охорони здоров‘я та колишні мери міста постійно помпезно відкривали нові відділення у комунальних лікувальних закладах і захоплювались веніціанською шпаклівкою на стінах та фігурними стелями, а не наявністю точок доступу кисню у кожній палаті стаціонару!

Це злочин сьогодні використовувати цю ситуацію у передвиборчих перегонах, коли мова йде про порятунок життя людей!» - обурюється Тетяна Єремеєва.

Раніше рішення про розгортання тимчасового інфекційного госпіталю для лікування хворих на COVID-19 на базі зазначеного закладу було прийняте Луцькою міською радою відповідно до доручення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Оскільки ситуація в Україні із рівнем захворюваності на коронавірусну хворобу щодня погіршується, то місцевій владі у всіх регіонах необхідно докласти максимум зусиль задля збільшення додаткових ліжко-місць з підключенням до кисневих точок.

Крім того, Волинська ОДА запевнили, що у Луцькому пологовому будинку є всі умови для того, щоб розгорнути додаткові ліжко-місця та підключити до них кисневі точки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Іван Показати IP 15 Жовтня 2020 17:19
Всі - за, втому числі й спеціалісти, а депутатка Надточій і купка невігласів з пологового будинку - проти. Як це розуміти? Луцька опозиція - це, якщо біле називати чорним і навпаки. От, якби депутати міськради були б проти, то ця невігласи виступили б за розміщення в пологовому хворих на коронавірус.
555 Показати IP 15 Жовтня 2020 18:51
а як захворіє Надточій з тими невігласами- куди їх везти?
лучанка Показати IP 15 Жовтня 2020 19:05
Усім зрозуміла існуюча проблема. Незрозуміло лише одне - як вона вирішується . Саме це викликає масу запитань. Хіба припустимо питання здоров.я одних людей вирішувати за рахунок здоров.я інших людей. Невже немає інших варіантів
лучанці Показати IP 15 Жовтня 2020 19:48
Госпіталь буде облаштований в окремому корпусі. ВІн ніяким боком не впливатиме на пологовий будинок. Варіант запропонований спеціалістами. Очевидно вони радяться, але забули запросити тебе. Пропонуй свої варіанти: можливо, облаштувати лазарет в млині №2 (КХП) на Гнідаві? Він вже багато років порожній. Прямо в зерносховищі. Чи поруч, в складах сільгосптехнікиІ це хочеться ляпати, як сорока з лози?
Василь Показати IP 15 Жовтня 2020 20:03
Можна побудувати новий госпіталь-але для цього потрібен час і гроші.Часу немає-йде погіршення погодніх умов і наростання епідемії.Тому дане рішення є вимушеним,менш затратним.Мова йде про безпеку для всього міста.Я також не хотів хворіти,але вірус нікого не питає.
Арафат Показати IP 15 Жовтня 2020 20:47
«...Це злочин сьогодні використовувати цю ситуацію у передвиборчих перегонах, коли мова йде про порятунок життя людей!...» - цілком вірно, бо у луцьких очільників було в запасі пів-року для організації шпиталю. В Китаї цілий комплекс побудували б. Але для наших - бруківка, парк та знесення базару - важливіше!
До всіх Показати IP 16 Жовтня 2020 02:37
Боти пишуть! Проплачені
Ірина Показати IP 16 Жовтня 2020 12:26
Я рахую,що пан токарчук повинен бути негайно звільнений з посади,за організацію протесту проти відкритя ковідного центру за для порятунку лучан,досить тримати старого хабарника -пенсіонера!
щука Показати IP 16 Жовтня 2020 17:05
Пані Єремеєва має достатньо вільних площ, тож нехай там і розмістить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus