USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЦВК незаконно зареєструвала Порошенка кандидатом у президенти, – Купрій

12 Лютого 2019 18:28
Кандидат у Президенти України, народний депутат Віталій Купрій подав до суду позов із вимогою скасування рішення Центральної виборчої комісії про реєстрацію Петра Порошенка кандидатом у Президенти, йдеться на офіційній сторінці в Фейсбуці кандидата.

«Наше антикорупційне законодавство чітко визначає, що чиновникам не можна діяти, ухвалювати рішення в умовах конфлікту інтересів», – пояснює парламентар.

Віталій Купрій повідомив, що згідно з даними офіційного веб-сайту ЦВК до складу Комісії входить 16 членів. При цьому, за квотою «Блоку Петра Порошенка» були обрані наступні члени ЦВК: Конопольський Олег, Вербенський Михайло, Желтова Ольга, Кустова Світлана, Лотюк Ольга, Плукар Віталій. Таким чином, шестеро членів ЦВК перебувають під безпосереднім впливом Петра Порошенка.

Із журналістського розслідування видання СТРАНА.ua відомо, що голова ЦВК Тетяна Сліпачук проводила спільне дозвілля з нинішнім президентом Порошенком на новорічні свята в державній резиденції Синьогора на Прикарпатті. Це вказує на безпосередній конфлікт інтересів і в неї.

Також, додає Віталій Купрій, Порошенко додатково контролює ще двох членів ЦВК – від Удару та Відродження.

Відповідно до статті 35 Закону України «Про запобігання корупції» у разі виникнення реального чи потенційного конфлікту інтересів у особи, уповноваженої на виконання функцій держави, яка входить до складу колегіального органу (комітету, комісії, колегії тощо), вона не має права брати участь у прийнятті рішення цим органом.

«Тому 9 із 16 діючих членів ЦВК не мали права голосувати за Порошенка! Тримаємо кулаки за цю справу. Суд почнеться впродовж п’яти діб. У нас з’явилась реальна можливість зупинити безлад у країні через судове рішення проти Порошенка!», – резюмує Віталій Купрій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
121 Показати IP 12 Лютого 2019 20:31
А хто такий Купрій?!.….
Вадім до 121 Показати IP 12 Лютого 2019 22:23
А хто такий Порошенко? :)
ххх Показати IP 12 Лютого 2019 22:03
для шоколадної дупи треба вазелін.
скептик Показати IP 13 Лютого 2019 16:45
пора порхатому пакувати валізи і сушити сухарі
мысль Показати IP 14 Лютого 2019 09:48
ви сподіваєтесь на правосуддя?
Сергей Показати IP 14 Лютого 2019 10:30
смешно...чхал он на законы!
влад Показати IP 14 Лютого 2019 11:51
Нет слов Стыдно за такого президента
Александр Показати IP 14 Лютого 2019 12:06
А что за зверь такой правосудие? У нас разве водится?
Виктор Показати IP 15 Лютого 2019 12:48
Уже много лет ,начиная со дня независимости, между партиями и политиками идёт борьба за представительство в Центральной Избирательной Комиссии.Но что такое ЦВК ? Это организационно - статистический орган.Его главная задача- по окончанию выборов получить результаты голосования с участковых комиссий.Получив цифры с мест ,ЦВК суммирует их и выносит решение о победителе.Что- либо изменить в цифрах, ЦВК массово не может-есть акты с каждого участка.Тогда почему же идёт такая борьба за влияние на ЦВК?Думаю,что неспроста.Значит,здесь возможны злоупотребления.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus