USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тисячі українців шукають прихистку і допомоги в Луцьку

19 Березня 2022 12:18
Утікаючи від обстрілів і бомбардувань, мільйони людей були змушені покинути свої домівки. Частина з них прибула й на Волинь. Дехто тут намагається відпочити перед тим, як їхати за кордон, а хто залишається, аби перечекати війну.

Задля допомоги внутрішнім біженцям в Луцьку створили Центр допомоги переселенцям на базі управління соцслужб, який розмістили у міському РАЦСі.

Для отримання допомоги переселенцям треба звернутися у департамент соціальної політики міської ради і отримати довідку про статус біженця. Так соцслужби бачитимуть реальну картину і розумітимуть потреби внутрішньо переміщених осіб.

Читати ще: На Волині діють координаційний і комунікаційний центри. Функції, контакти

Як повідомила у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини директорка департаменту соцполітики Луцької міської ради Вікторія Майборода, станом на вчора анкети на отримання допомоги у Луцьку заповнили близько 4 тисяч осіб.

«Довідка видається на сім’ю. Вчора людей, які заповнили анкети на отримання допомоги, було орієнтовно 4 тисячі. Але не всі до нас звертаються – багато хто не має потреби, дехто боїться реєструватися. Щодо потреб, то у всіх вони практично однакові: продукти харчування, засоби гігієни і, безумовно, речі. Головне питання – поселення», – зазначила вона.

Як раніше інформували в обласному Координаційному центрі, з початку військових дій на Волинь прибуло 23 тисячі вимушених переселенців. Частина з них використовують область, як транзитну. Ті, хто залишається, стають на облік у центрах зайнятості, діти приступили до навчального процесу. Наразі в області є близько 5 тисяч вільних для поселення місць. За потреби є можливість розгорнути до 12 тисяч місць.

Читати ще: «Збитий гвинтокрил, ракета у дворі та пожежа на АЕС»: вимушені переселенці, які знайшли прихисток у Луцьку, – про реалії війни

«Ми не розділяємо міську раду та область, в нас є єдиний центр і ми працюємо спільно. Безумовно, велика кількість людей поселилися в Луцьку. Вони мігрують, значна частина переселенців виїжджають в Європу», – пояснює Вікторія Майборода.

У департаменті соцполітики фахівці також інформують переселенців про те, де вони можуть отримати й інші послуги на території громади. Це і навчання, і психологічна та медична допомога, арт-терапія, отримання харчування, поселення, гуманітарна допомога. В анкетах необхідно вказати свої паспортні дані, ім’я, прізвище, звідки прибули.

Читати ще: Де в Луцьку внутрішньо переміщені особи можуть отримати меддопомогу

Також переселенці мають можливість працевлаштуватися у Луцьку, скориставшись послугами служби зайнятості. Для цього також потрібна довідка про статус біженця. Отримати таку довідку можна у департаменті соцполітики на проспекті Волі, 4в, а також у філіях на вулиці Бенделіані, 7, та на проспекті Соборності, 18 (у приміщенні РАЦСу). Телефони для довідок: (0332) 77 82 11 та (0332) 28 41 64.

До слова, чоловіки-переселенці віком від 18 до 60 років повинні з’явитися у центр комплектування та соціальної підтримки і стати на військовий облік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus