USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

У Берестечківській громаді відбулася перша сесія

10 Листопада 2020 22:31
У новоствореній Берестечківській міській громаді відбулося перше сесійне засідання депутатського корпусу, на якому обрали секретаря ради, заступників голови та створили профільні комісії.

Сесія відбулася 10 листопада. Засідання відвідав народний депутат України Вячеслав Рубльов.

Як відомо, до складу Берестечківської ОТГ ввійшли 21 населений пункт, від яких було обрано 22 депутати міської громади. Найбільшу підтримку на посаду голови отримав Ігор Грудзевич.

Новообраний голова зазначив, що перед усіма стоїть важке завдання: знайти резерви для наповнення бюджету ОТГ та прийняття непопулярних рішень. Крім того, він подякував народному депутату за залучені кошти на ремонт дороги в селі Зелене та освітлення цього відрізку автошляху.

Під час виступу народний депутат Вячеслав Рубльов підкреслив, що основні завдання новообраних депутатів розвивати громаду та працювати над тим, аби поліпшити добробут кожного мешканця:

«Ваша місія – працювати та розвивати економіку громади, – наголосив Вячеслав Рубльов. – Всі повинні долучитися до того, що буде надходити в бюджет громади. В Берестечківської громади є перспектива, бо до Берестечка полагодили дорогу в найпроблемніших місцях. Тому ви повинні працювати над створенням таких умов, щоб люди лишались жити і працювати в громаді, а отже, наповнювали її бюджет. Тільки тоді, коли відповідальність за кожен крок і кожне рішення буде спільним, ОТГ буде мати майбутнє».
Під час сесії депутати визначилися із секретарем ради – цю посаду обійняла Орися Максимець. Також створили чотири постійні комісії: комісія з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку; комісія з питань земельних відносин, будівництва та архітектури; комісія з питань комунальної власності, інфраструктури, транспорту та житлово-комунального господарства; комісія з питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізичного виховання та соціальної політики та депутатської етики.

Так, бюджетну комісію очолила депутатка від партії «ЗА Майбутнє» Галина Барчук. Вона зазначила, що пріоритетним завданням ставить наповнення скарбниці громади та пошук додаткових надходжень:

«Я переконана, що є резерви для наповнення бюджету. Перше – це земля. Друге – це надходження від тих людей, які займаються підприємницькою діяльністю, але не сплачують кошти, - каже Галина Барчук. – Крім того, ми повинні зробити так, аби мешканцям громади було зручно отримувати адміністративні послуги тут, на місці, тому маємо створити центр надання адмінпослуг. Завдань багато, і ми будемо працювати над їх вирішенням».
Також під час сесійного засідання обрали двох заступників міського голови. Ці посади обійняли Ян Освіцінський та ексмер Берестечка Валентина Залевська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus