USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Білорусі військові перекинули понтонний міст через Прип'ять біля кордону з Україною, – ЗМІ

17 Лютого 2022 08:29
За 6,44 кілометра від кордону з Україною через річку Прип’ять у Білорусі розгорнули понтонний міст.

Як зазначається, це територія Поліського державного радіаційно-екологічного заповідника, тобто Чорнобильська зона відчуження. Про це повідомляє The Insider.

На супутникових знімках видно, що перша активність зі скупченням техніки тут почалася ще 10 лютого 2022 року, але раніше в цій зоні нічого не відбувалося.

Повідомляється, що роботи військових у цій зоні підтвердило Міністерство оборони Білорусі: за їхньою версією тут проходили спільні в Росією навчання «Союзна рішучість-2022».

Дослідники зазначають, що цей міст значно скорочує відстань від білоруського міста Ямпіль до кордону з Україною, оскільки військовим не треба робити гак: він з’єднує дорожню мережу безпосередньо, скорочуючи шлях з 167 км до 96 км.

Цей міст може використовуватися для перекидання військових на територію України через зону ЧАЕС, відзначають аналітики Conflict Intelligence Team (CIT).

«Ми згодні, що активність в цьому районі пов’язана з наведенням моста, який помітний на супутникових знімках Planet. Швидше за все, для цього використовувався один з понтонних парків, перекинутих зі Східного військового округу і помічених на півдні Гомельської області», – повідомили експерти.

Вони також зазначають, що наведення цього мосту відповідає легенді навчань, опублікованій Міноборони Білорусі.

«Він може використовуватися для створення ще одного вектора наступу в Київській області – через зону відчуження ЧАЕС», – додали аналітики.

Раніше в районі міста Ямпіль були помічені 5 танкова та 37 мотострілецька бригади з Бурятії, до 15 лютого більшої частини військових там вже немає.

Наразі невідомо, військові Росії чи Білорусі розгорнули цей міст.

Як пише УП, 15 лютого IntelDoge опублікував у Twitter супутникові знімки з сервісу за координатами 51.5327, 29.86593, на них зображені роботи на грунті з обох сторін річки Прип’ять.
Супутникові знімки, які вже 16 лютого опублікував користувач ameliairheart, фіксують розгорнутий понтонний міст через річку Прип’ять.
Нагадаємо, Росія зосередила біля кордонів з Україною понад 100 тисяч військових, які, як непокоїться Захід, вона може залучити до повномасштабного вторгнення.

Разом з тим, МО РФ 15 лютого заявило про нібито початок відведення військ до місць постійної дислокації. Хоча в НАТО це не підтверджують.

Президент США Джо Байден під час свого виступу в Білому домі у вівторок наголосив, що загроза вторгнення залишається цілком можлива.

Як повідомляли аналітики CIT, Росія протягом останнього часу навпаки нарощує наступальні сили і рухається в бік кордону України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ага Показати IP 17 Лютого 2022 09:21
Навели міст. І що з того ?
Гнилий ботокс до Ага Показати IP 18 Лютого 2022 10:11
Така навала ватних тролів в знаковій темі, є символічною. Алу пуіло вже відповзає з с*яною тряпкою на морді.
скептик Показати IP 17 Лютого 2022 10:06
"они готовят пушку. зачем ? а-а-а !!!!!! они будут стрелять !!!!!" ти часом не грав головну роль у фільмі "Тупой, еще тупее" ?
Петруччо Показати IP 17 Лютого 2022 10:07
нас оточили. Халепа
Хрен собачий Показати IP 17 Лютого 2022 10:40
Мабуть хочуть зробити з копчених бурятів, підводних. Напрягає, коли всі рішення у сРашці приймає одна людина. Їбан...те Х..ЛО.
Иван до Хрен собачий Показати IP 17 Лютого 2022 12:18
а ты так не напрягайся. УЗБАГОЙСЯ
Кремльньюз Показати IP 17 Лютого 2022 12:25
То бобри, вкрали в укранських військових американську амуніцію і зробили загату.
123 Показати IP 17 Лютого 2022 12:26
Це називається "відведення військ" від кордонів України після "закінчення" військових навчань «Союзна рішучість-2022». Вони думають, що вже мізки нам "промили" своєю пропагандою, а фото - це "фейк". Здається вже всіх " ущемленних руськоговорящіх" захистили, створили гідні умови життя - Донбас "процвітає". Видно хочуть, щоб уся Україна "процвітала", а ми "тупі" і чомусь не хочемо так "процвітати"........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus