USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Фінляндії набув чинності закон про заборону «зелених чоловічків»

28 Листопада 2017 09:55
Президент Фінляндії Саулі Нійністьо підписав зміни до закону про територіальне спостереження і в кримінальному законодавстві. Про це повідомляє УНН з посиланням на Yle.

Завдяки змінам в законодавстві, які набрали чинності, влада Фінляндії отримає розширені повноваження в тих випадках, коли безпеці в країні загрожує групі військових без розпізнавальних знаків.

Відповідно до закону, до групи військових без знаків підпадають військові, які діють прямо в інтересах іноземної держави, або від його імені, або з погодженням цієї держави. Закон передбачає для таких груп абсолютну заборону на в'їзд і перебування в країні. Порушення заборони буде каратися відповідно до кримінального кодексу.

Таких військових називають "зеленими чоловічками". Термін пов'язують із зеленою формою російської армії. Одягнені в зелену форму військові без розпізнавальних знаків використовувалися в Україні, а також під час анексії Криму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus