USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Грузії скасували заборону на коноплі

30 Листопада 2017 21:10
Конституційний суд Грузії скасував кримінальне покарання за вживання марихуани. Тим самим було задоволено позов однієї з місцевих партій, яка оскаржила норму кримінального законодавства щодо тюремного ув’язнення за такі дії, інформує ТСН.

Відтепер вживання цієї речовини не вважатиметься кримінальним злочином і не підпадатиме під статтю про незаконні виготовлення, придбання, зберігання в невеликих обсягах для особистого користування або незаконне споживання без призначення лікаря наркотичних засобів, їх аналогів або прекурсорів.

Базою такого рішення визначено невідповідність заборони 16-й статті конституції Грузії, згідно з якою "кожен має право вільного розвитку своєї особистості". Суд зазначив, що "право людини самостійно вибирати форму відпочинку та здійснювати відповідну активність, в тому числі, вживати марихуану, є сферою, захищеною особистою автономією людини".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віктор Показати IP 30 Листопада 2017 21:49
Правильно зробили! Повірте, якщо б заборонили горілку, а дозволили канабіс, набагато менше було б бійок, крадіжок, вбивств і т.п.. Горілка зло!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus