USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ковелі – суд над батьком загиблої на війні Олени Созонюк через позов священника

3 Листопада 2022 11:22
У Ковелі починається суд над батьком загиблої на війні медички Олени Созонюк з села Обенижі. Місцевий священник УПЦ МП Святослав Чижук звинуватив Василя Созонюка, що через нього втратив церкву і тепер через суд намагається отримати гроші. Церква цього села нещодавно перейшла до ПЦУ.

Нагадаємо, про конфлікт повідомила сестра загиблої медички Ольга Созонюк. Вона інформувала, що священник заявив: родина отримала гроші за загиблу на війні, то може йому заплатити.

«Священник сказав, що ми отримали гроші за мою сестру Созонюк Олену, яка загинула на війні, то можемо заплатити. Коли Олена була жива і приїхала в село останній раз, він до неї сказав: «Ти ще жива?!» – розповідає сестра загиблої пані Ольга.

Читати ще: «Я молюся за упокій душі Лєночки». Що відомо про конфлікт між священником і батьком загиблої на війні медички

28-річна бойова медичка 14-ї ОБМр Олена Созонюк загинула на війні 3 вересня, рятуючи життя побратимів. Вона стала до лав українського війська ще у 2015 році. 8 вересня її поховали у селі Обенижі Ковельського району.

Сиротою залишилася трирічна донька Олени – Оксанка.

Читати ще: «Мами нема, не хочу Бозі». Трирічна донечка загиблої бойової медикині із Волині щодня ходить на цвинтар і чекає, коли мама «прокинеться»

Біля суду підтримати родину Созонюків зібралося чимало людей – односельчани, волонтери, сільський голова, побратими. Більш як 20 – із підрозділу, в якому служила Олена. Декого навіть відпустили з передової.

Сам священник на суд не з’явився.

Побратим загиблої Юрій каже: «Прикро, що досі є люди, які ведуться на московську пропаганду. Не за те ми воюємо. Не за те наша Альона віддала життя, як і інші захисники. Ми приїхали, аби підтримати її батьків, бо це неприпустимо – так знущатися з людей, які втратили дитину, на чиїх руках – її трирічна донечка. Зводити наклепи і вимагати щось від них – вершина цинізму!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
свій Показати IP 3 Листопада 2022 13:34
чи ви люди здуріли. Подивіться в реєстрі судових рішень він не позивач, цей Чижук потерпілий. Для того щоб таке писати преба послухати дві сторони. Те що хтось хоче зробити шоу на смерті це факт. і ці міні мітинги це тиск на судову систему. Хтось хоч один з журналістів поцікавився чи є дійсно такий позов, бо судячи по коментарях людей хтось чув що священник так казав, але особисто ніхто не сказав що я чув. Все зі слів
Всезнайко Показати IP 3 Листопада 2022 13:43
Церкву віджали ще до того, як вона загинула, так що не потрібно спекулювати іменем загиблої
Суддя Показати IP 3 Листопада 2022 14:48
Таке зборисько розцінюється як тиск на суд Як би там не було, не треба робити шоу з групою підтримки. Є Закон.
Пегас Показати IP 3 Листопада 2022 23:40
Бажати смерті живій людині ще тим більше священику - великий гріх. Він негідний бути священиком. Люди отямтеся, бо ваші сини і дочки гинуть через таку непотріб
Пегас Показати IP 3 Листопада 2022 23:46
У цій ситуації потерпілою є інша сторона, а не той священик. Бо священиком після цього його важко назвати. Саме МП відмовляли у похованні та молитві за синів і дочок України, підтримуючи агресора ще з 2014 року. Невже ваша совість не прокинулася?
Юлія Показати IP 3 Листопада 2022 23:57
Виродки які пишуть такі коментарі ви що подуріли? Москвинського попа пінком в дупу і в рашку, хай там права качає
Вампір Ісус Показати IP 5 Листопада 2022 08:51
То не піп, то хрестопродавець москальський

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus