USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Києві з медзакладу виписали чоловіка, якому пересадили серце на Волині

29 Січня 2020 14:18
З Інституту серця МОЗ України у Києві виписали Василя Міговку, якому в Ковельській райлікарні пересадили серце.

Про це повідомила у фейсбук керівниця Всеукраїнської платформи донорства Ірина Заславець.

Нагадаємо, уперше за 15 років в Україні пересадили серце. Сталося це в Ковельській районній лікарні. Донором став чоловік, який загинув в аварії. Пацієнта везли з Києва, оскільки донорське серце неможливо було доправити до столиці. Після операції пацієнт перебуває у Києві в Інституті серця.

«Сивим і виснаженим цей чоловік, по центру світлини, був іще місяць тому. Із серцем, яке знищила застуда, йому давали хіба кіль місяців життя. Він буквально згасав. Тепер Василь Міговка повний сил і енергії. Завдяки донорському серцю, яке тепер б’ється у його грудях. Каже: «життя тільки починається». І жити його він нарешті зібрався для себе!» – зазначає Ірина Заславець.
Василя Михайловича, якого прооперували 24 грудня, 28 січня виписали з Інституту серця.

«На фото лише третина його великої родини, яка приїхала до Києва. Вони щасливі! І одразу з лікарні поїдуть святкувати – забронювали цілий ресторан. Та найбільше подяка – людям, імен яких ми не знаємо – 46-річному чоловікові, який того дня помер, і його сестрі, яка підписала згоду на донорство і врятувала три життя», – написала Ірина Заславець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus